Iohannis: „Dacă numărul cazurilor crește, putem să revenim la măsuri mai restrictive....

Iohannis: „Dacă numărul cazurilor crește, putem să revenim la măsuri mai restrictive. (…) Virusul merge cu noi și la mare, și la munte”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: news.ro

Președintele Klaus Iohannis nu exclude posibilitatea de a decreta o nouă stare de urgență. „E foarte clar că situația în care ne aflăm acum este îngrijorătoare, dar credem că avem puterea să respectăm normele”, a mai spus el.

„E foarte clar că situația în care ne aflăm acum este îngrijorătoare. Sunt în contact cu guvernanții și cu specialiștii. Deocamdată credem că împreună cu românii avem puterea să respectăm normele și să nu trecem în faze mai complicate administrative, cum ar fi starea de urgență. Dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, putem să revenim la măsuri mai restrictive”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat însă că nu-și dorește să decreteze o nouă stare de urgență.

„Eu nu-mi doresc acest lucru, cred că nici românii nu-și doresc acest lucru.


Haideți să respectăm normele în vigoare”, a mai spus Iohannis.

El a mai spus că, în situația în care numărul noilor cazuri crește, „este greu de imaginat cum ar arăta relaxarea”.

Președintele Iohannis a făcut un nou apel, miercuri, pentru respectarea normelor de distanțare socială și protecție sanitară. „Virusul merge cu noi și la mare, și la munte”, a mai afirmat șeful statului.

„Dacă respectăm normele care sunt în vigoare, avem o șansă bună să trecem mai departe cu cât mai puține persoane îmbolnăvite și, da, cu cât mai puține persoane decedate din cauza acestei boli. Să nu ne imaginăm că dacă este vară și plecăm undeva la munte sau la mare scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi și la mare, și la munte, ține de noi să ne protejăm cât putem de bine”, a declarat Klaus Iohannis

El le-a cerut românilor să respecte indicațiile specialiștilor.

„Nu ne-am dorit această boală, ea ar fi venit indiferent cine ar fi fost la guvernare, dar haideți să respectăm indicațiile specialiștilor, haideți să facem aceste lucruri simple, ca să îngrădim răspândirea virusului, pentru a putea trece cu bine de această perioadă dificilă. (…) Nu este momentul să disperăm, dar în niciun caz nu este momentul să lăsăm garda jos și, repet, dragi români, împreună am parcurs relativ bine perioada până acum. Haideți să facem un efort, să continuăm, nu lăsați garda jos, este în joc viața voastră și viața celor dragi vouă”, a mai spus șeful statului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că în România a fost depășit pragul de 30.000 de îmbolnăviri, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 555 de noi cazuri de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.