Judecătorii anulează amenda dată unui bărbat care și-a reclamat vecinul că tușește....

Judecătorii anulează amenda dată unui bărbat care și-a reclamat vecinul că tușește. Cum au motivat magistrații decizia

2
DISTRIBUIȚI

Judecătoria Timișoara a anulat o amendă dată de polițiști unui bărbat din județul Timiș care a sunat la 112 să îl reclame pe vecinul său pe care îl auzise tușind. Bărbatul își suspecta vecinul că ar fi infectat cu coronavirus și i-a fost teamă să nu îl îmbolnăvească pe el și familia sa.

Apelul la 112 a fost făcut în 29 februarie, de un bărbat din Peciu Nou, județul Timiș. Acesta le-a spus polițiștilor că vecinul său, șofer de tir, tocmai s-a întors dintr-o cursă Germania-Italia și tușește, scriu jurnaliștii de la adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, a doua zi, polițiștii l-au amendat pe bărbat cu 1.000 de lei pentru că ar fi apelat nejustificat 112.


La rândul său, omul a contestat amenda în instanță și și-a bazat apărarea pe anunțurile publice făcute de autorități în cazul celor cu posibile infecții.

Judecătorii au anulat amenda. Sentința a fost dată în 8 iulie. Magistrații susțin că bărbatul ar fi trebuit să fie amendat doar dacă „petentul ar fi afirmat cu certitudine că vecinul său este bolnav de coronavirus or, acesta a atras atenţia operatorilor, în mod repetat, că nu ştie dacă vecinul său este bolnav sau nu, dar că apreciază că se impune efectuarea de verificări în condiţiile în care casa sa este în curtea imobilului în care locuieşte vecinul său şi în apropierea unei grădiniţe”.

În plus, sancţionarea celor care sună la 112 să sesizeze, cu bună credinţă, cazuri care nu se confirmă „este de natură să-i descurajeze pe aceştia pe viitor să mai efectueze astfel de apeluri”, au motivat judecătorii sentința, potrivit adevarul.ro.

Sentinţa nu este definitivă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.