Lăsarea în libertate a interlopului Boncu, pericol pentru buna desfășurare a procesului...

Lăsarea în libertate a interlopului Boncu, pericol pentru buna desfășurare a procesului în dosarul de trafic de cocaină. Cine a scăpat de arestul preventiv

3
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a judecat, astăzi, contestația liderului interlop Lucian Boncu la decizia Tribunalului Timiș de prelungire a arestului preventiv pentru încă 60 de zile. Asta în condițiile în care instanța de fond a dispus ca lui Deian Miloșev să-i fie înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în dosarul de trafic de cocaină.

Tribunalul Timiș a motivat menținerea lui Boncu în arest prin faptul că ”în speță, toate datele converg spre a aprecia că lăsarea în libertate sau chiar în arest domiciliar a inculpatului B.L.A., este de natură a perturba buna desfăşurare a procesului penal. Astfel, aşa cum reiese din actele dosarului de fond, absolut toţi martorii propuşi prin rechizitoriu sunt audiaţi cu măsuri de protecţie, instanţa reţinând că există o stare de pericol evident pentru siguranţa acestora.


Persistenţa suspiciunii de influenţare a martorilor aduce atingere bunei desfăşurări a procesului  penal, în condiţiile în care există temerea că, odată plasat sub o altă măsură, inculpatul B.L.A. ar putea exercita acţiuni de intimidare a martorilor ce pot duce la influenţarea depoziţiilor acestora”.

Judecătoarea Adriana Stoicescu a subliniat că ”decizia de revocare a arestului domiciliar a avut ca fundament încălcarea obligaţiei de a nu lua legătura cu coinculpaţi, iar din discuţia purtată cu inculpatul M.D.L. reiese fără putinţă de tăgadă intenţia inculpatului B.L.A. de a influenţa martorii, odată plasat sub o altă măsură preventivă mai blândă. Menţinerea în detenţie carcerală a inculpatului nu echivalează nici cu o antepronunţare şi nu reprezintă nici aplicarea unei pedepse anterior epuizării probatoriului şi încheierii cercetării judecătoreşti, scopul fiind acela al prevenirii influenţării cursului normal al procesului. Dezideratul aflării adevărului este în sine un argument suficient pentru restrângerea libertăţii inculpatului, măsura apărând astfel proporţională cu scopul urmărit, în acord cu practica instanţei europene”.

În cazul lui Deian Miloșev, instanța a apreciat că ”faţă de circumstanţele personale şi reale, perioada de timp în care a fost plasat în arest preventiv, ulterior încălcării obligaţiei de a nu lua legătura cu coinculpaţii, este suficientă şi şi-a atins scopul pentru care a fost dispusă” și a dispus înlocuirea cu arest la domiciliu. Curtea de Apel Timișoara a judecat, astăzi, contestația dispusă de Boncu și a respins-o ca fiind nefondată și l-a obligat să plătească 200 lei cheltuieli judiciare către stat.

3 COMENTARII

  1. mie-mi pare rau ca nu exista pedeapsa cu moarte pentru cazuri clar-dovedite, chiar si de felul astuia de mai sus. moarte pentru coruptie, furt, violuri, abuz de copii, activitati mafiote. societate de fatalai, aia avem, le dam voie acestor sclaveti sa ne conduca orasul

  2. Alooo Tibi te-ai trezit scriind idiotenii care-ti caracterizeaza frustrarile?!!!…de unde esti tu sigur asa din spatele unei tastaturi ca unii sunt sclaveti?,nu poti face caca de foame si te bagi in seama ca musca in curul calului…

    • Tu sugerezi Cezar ca asta merita sa fie votat primar pentru ca nu era “sclav” si avea bani sa cumpere mancare pentru el si terți ? Tu faci caca satul ca toți acești interlopi (mizerii ale societății, cangrena oricărui oraș) ? Adunătura de needucați cu mintea îngusta ce sunteți .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.