Locatarii unui bloc din Timișoara acuză SDM pentru inundațiile din casa scării...

Locatarii unui bloc din Timișoara acuză SDM pentru inundațiile din casa scării și subsol FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-170582272">

Locatarii unui imobil situat pe aleea Crivaia din Timișoara acuză „lucrările deficitare executate de către SDM” pentru repetatele inundații din subsolul blocului și casa scării, în ultimele zile.

„Dupa ce s-au taiat o multime de copaci sanatosi intr-un oras poluat pentru a face loc acestei parcari, pe o suprafata mult mai mare decat suprafata garajelor existente inainte, acum din cauza proiectului si lucrarilor deficitare imobilul situat pe Al. Civaia nr 3 Bl. 59, este inundat, din cauza saparii si adancirii pantei catre imobil pentru crearea unei alei. In urma ploilor din ultimele doua zile casa scarii si subsolul blocului au fost inundate in mod repetat. Cand in urma cu cateva zile mai multi locatari am ridicat problema pantei indreptate catre imobil catre lucratorii SDM si catre dirigintele de santier de la locatie ni s-a spus ca ei au facut calculele si stiu ce fac, sa ne vedem de treaba noastra lucrarile nu vor cauza probleme. Astazi cand am mers la dansii cu fotografii care sa ateste inundatiile produse din vina lor ni s-a spus ca ei nu au ce sa faca, de vina fiind blocul (???). Solutia «tehnica» primita de la dansii a fost ca o sa mai inalte aleea, si noi ca locatari sa taiem din usa de intrare si atunci, poate, apa nu va mai intra”, spune mesajul transmis de unul dintre locatari, Bogdan Istrate, pe adresa redacției.

Acesta condamnă și atitudinea angajaților societății Primăriei Timișoara când i-a întrebat pe aceștia despre problemele apărute în urma recentelor lucrări. „De asemenea o data cu turnarea stratului de covor asfaltic usa de iesire din spatele imobilului a fost partial blocata, cand am ridicat aceasta problema raspunsul cinic al lor a fost: de ce nu am zis nimic cand au turnat covorul asfaltic. Practic dupa ce au facut o lucrare nici macar nu au verificat daca oamenii mai pot iesi din imobil. Astazi la ora 17.00 cand ploua si locatarii se chinuiau sa scoata apa din casa scarii, am intrebat pe unul dintre lucratori care inca era in parcare ce o sa faca legat de aceasta problema, raspunsul lui de-a dreptul cinic a fost ca programul lui s-a terminat, si a plecat”, a povestit timișoreanul.

„Consider aceasta abordare si comportamentul angajatiilor SDM total lipsit de interes faca de locuitorii Timisoarei care sunt impactati de lucrarile lor, de asemenea consider ca planul parcarii nu a fost bine gandit pentru a evita cazul de fata in care, din vina proiectantului si a executantilor s-au cauzat daune imobilului. Pana la inceperea lucrarilor nu am avut niciun fel de problema cauzate de ploaie sau inundatii, problemele actuale fiind cauzate exclusiv de proasta gestionare a santierului si de proiectul parcarii facut in mod deficitar”, mai spune mesajul semnat de Bogdan Istrate.

Locatarii au făcut sesizări atât către Primăria timișoara, urmând să fie sesizat și Inspectoratul de Stat în Construcții, iar în cazul în care situația nu va fi remediată, asociația de proprietari plănuiește să se adreseze justiției.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.