Marcel Ciolacu: „Un haos mai mare decât este acum nu putea fi...

Marcel Ciolacu: „Un haos mai mare decât este acum nu putea fi creat nici măcar de PSD”

0
DISTRIBUIȚI

PNL, prin vocea președintelui Klaus Iohannis, și PSD, prin președintele interimar Marcel Ciolacu, se „duelează” politic pe fondul pandemiei de coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, după o ședință cu ministrul de interne Marcel Vela și cu șeful DSU, Raed Arafat, că situația este gravă și că autoritățile se pregătesc pentru această situație. Președintele a atacat dur PSD și a spus că social democrații sunt de vină pentru creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

„La început lucrurile au mers bine, până acum câteva săptămâni. Dar această situație nu a convenit PSD-ului. Atunci, PSD-ul a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate PSD controlează încă majorități în Parlament. PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR. Să nu uităm când PSD a încercat să treacă proiectul privind autonomia. PSD a acționat acolo unde au putere în Parlament. Au făcut harcea parcea puțina legislație pe care am avut-o, cu un cinsim inimaginabil au tras de timp, după ce au distrus parte din legislație.


E, sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos și m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi! În 25 iunie CCR stabilește că anumite articole sunt neconstituționale. Am avut 400 de cazuri noi. În 2 iulie CCR motivează, am avut tot atâtea cazuri. Guvernul nu a putut să vină cu o nouă lege pentru că știm că trebuie așteptată motivarea. După care Guvernul se mișcă foarte rapid și în 4 zile depune noua lege în Parlament. După care vedem că PSD începe să tragă de timp și această lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament se dezbate timp de două săptămâni în care pacienți bolnavi pleacă acasă, în care nu e nimeni amendat, carantinat. (…) PSD a tras de timp și a creat această situație. Dar de ce? Nemulțumit de reușitele guvernului, PSD a vrut să cauzeze o criză sanitară pentru a putea să critice guvernul”, a spus Iohannis.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat tot astăzi, după ședința CExN al PSD, că va fi depusă o moțiune de cenzură în luna august pentru demiterea Guvernului Orban, și i-a răspuns președintelui Iohannis, însă cu o frază care pune într-o lumină proastă propriul partid. „Înțeleg problema președintelui după pierderea controlului de către guvernul său asupra pandemiei. Ceea ce nu înțeleg e obsesia sa de a găsi vinovați în altă parte. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul total. Acesta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de a împărți funcții publice către membrii PNL. Un haos mai mare decât e acum nu poate fi creat nici măcar de PSD sau opoziție. De aceea am hotărât azi depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august”, a spus Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.