Marcel Vela: Nu luați în seamă știri alarmiste. Ce spune ministrul despre...

Marcel Vela: Nu luați în seamă știri alarmiste. Ce spune ministrul despre locurile de la secțiile de terapie intensivă

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne Marcel Vela le-a transmis, astăzi, cetățenilor să nu ia în seamă știrile alarmiste, referindu-se la un studiu potrivit căruia, în septembrie, în România vor fi un milion de îmbolnăviri cu coronavirus.

„Să clarificăm și să punem punct: nu există un studiu oficial făcut de grupul tehnic de lucru adus la cunoștința Consiliului Național pentru Situații de Urgență. Sunt analize făcute de specialiști, care calculează ei pe monitoare, pe probabilități, pe situații comparative cu alte țări… Nu e un studiu oficial dezbătut de CNSU pe această chestiune”, a declarat Marcel Vela, citat de Mediafax.

El a mai spus că nu s-a dezbătut în CNSU „o asemenea situație megadramatică la nivelul României”.


„Mă refer la cetățenii simpli – să nu luați în seamă știri alarmiste. (…) Studii alarmiste făcute de un institut din Londra sau de analiști de la vreo facultate cu renume mondial în medicină și fac ei acolo tot felul de analize la orele de curs, pot fi, se pot întâmpla. Probabilitatea nu exclude și această variantă, dar nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul, toată energia cu studiile unora”, a mai adăugat Vela.

Ministrul de Interne s-a contrazis cu secretarul de stat Raed Arafat cu privire la locurile de la secțiile de terapie intensivă.

„Sunt locuri la ATI. Cine a zis că nu sunt locuri la ATI?”, a spus Vela, în timp ce Arafat a afirmat: „Când spunem că nu sunt locuri la ATI București înseamnă că spitalele Covid la București nu au locuri la ATI. Când Timișoara spune că nu are locuri la ATI, înseamnă că nu are locuri la ATI. Plus, una e situația din starea de urgență, una e situația de acum. În starea de urgență am avut medici detașați, medici care au lucrat în alte spitale ca să sprijine structura Covid, o parte din ei s-au întors la locul de muncă. Deci există locuri dacă începem să ducem fiecare bolnav și să-l trimitem în celălalt capăt al țării”, a explicat Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.