Ioan Holender, mesaj devastator în scandalul Timișoara 2021: „Din cauza unor neputincioși,...

Ioan Holender, mesaj devastator în scandalul Timișoara 2021: „Din cauza unor neputincioși, a unor politicieni corupți și incompetenți, cu interese personale, vanitoși și fără scrupule (…) Sunt trist, decepționat și revoltat”

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena și fost președinte onorific al Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021, a transmis un mesaj dur în urma celor mai recente „frământări” din sânul asociației.

„Am fost tare mândru să accept invitația de a prelua președinția onorifică a Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană din orașul meu de baștină, al cărui cetățean de onoare sunt.


Dar după ce timp de peste un an de zile nu am fost nici informat despre ceea ce se plănuiește și nici nu mi-a fost solicitată părerea în privința a ceea ce cred eu că ar trebui să se întâmple, și neprimind niciun răspuns la întrebările mele adresate persoanei însărcinate cu desfășurarea Programului Cultural TM2021, am părăsit pajiștea pe care încă de la început am fost împiedicat să pășesc. Am privit așadar totul din afara terenului, alături de Marcel Tolcea, Marilen Pirtea, Viorel Marineasa, Cornel Ungureanu, Brîndușa Armanca, Pia Brânzeu și alți intelectuali și piloni culturali ai orașului meu. Și astăzi sunt întrebat de ziariștii din Viena, orașul în care trăiesc, despre scandalurile referitoare la titlul de Capitală Europeană a Culturii, acordat anul viitor Timișoarei «mele». Din cauza unor neputincioși, a unor politicieni corupți și incompetenți, cu interese personale, vanitoși și fără scrupule, Timișoara «mea» a ajuns să fie văzută mai rău decât era înainte de a fi candidata aleasă. Sunt trist, decepționat și revoltat”, spune mesajul lui Ioan Holender.

Vă reamintim că acesta a fost numit în funcția de președinte onorific al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2011, însă a renunțat la distincție în februarie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.