Migranți ascunși în două camioane de marfă, prinși în timp ce încercau...

Migranți ascunși în două camioane de marfă, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul a două automarfare conduse de doi cetățeni români, 16 cetăţeni din Siria și Afganistan, care încercau să iasă ilegal din ţară.

„În data de 03.07.2020, în jurul orei 04.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român C.V., în vârstă de 40 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo şi o semiremorcă marca Krone, ambele înmatriculate în România.


La aproximativ 10 minute, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român G.G., în vârstă de 37 de ani, conducând alt ansamblu rutier. Conform documentelor de însoţire, cei doi şoferi transportau canapele, din România pentru o firmă din Franţa. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra celor două mijloace de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii primului ansamblu rutier, au fost descoperite ascunse 12 persoane, iar în semiremorca celui de-al doilea autovehicul, au fost descoperite ascunse alte patru persoane”, a transmis Poliția de Frontieră.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni sirieni şi afgani, cele două grupuri fiind formate din patru bărbați, o femeie şi 11 minori. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 21 şi 47 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 1 an şi 16 ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferii români şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei 16 cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.