Ministrul Agriculturii vizează modificarea „legii mirosurilor”. De ce spune că prevederi din...

Ministrul Agriculturii vizează modificarea „legii mirosurilor”. De ce spune că prevederi din actul normativ pot fi folosite abuziv

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Agriculturii vrea să modifice mai multe articole din legea „mirosurilor” care pot crea premisele unor abuzuri asupra fermierilor.

Prezent la Timișoara, ministrul Adrian Oros s-a referit la acele prevederi care vizează fermele sau exploatațiile agricole ridicate în extravilan înainte de extinderea unei localități.

„Acolo unde au fost ferme sau exploatații agricole în extravilan, la distanțe mari de localitate, și unde localitatea s-a extins fără să aibă avize de mediu – pentru că asta s-a întâmplat: foarte mulți primari au dat avize de construcție, dar nu au solicitat în certificatul de urbanism avize de mediu, pentru că nu le primeau – iar acum s-a construit până în apropierea fermei.


Dacă această lege se aplică, mulți primari pot să își acopere acest mod de dezvoltare urbanistică fără să ceară avize de mediu, practic executând fermierul respectiv care nu are nicio vină”, a spus ministrul.

În opinia sa, dacă există astfel de ferme care „împiedică” dezvoltarea imobiliară a unei localități sau zone, acestea ar trebui relocate. „Dacă există sau a existat prima dată o fermă și un edil vrea să aibă o dezvoltare imobiliară în acea zonă acel fermier trebuie relocat. Această lege creează premisele ca, în unele situații, primarii să facă abuzuri asupra fermierilor și acest lucru vrem să îl corectăm”, a explicat Adrian Oros.

„Legea mirosurilor” a intrat în vigoare în 16 iulie și aduce obligații suplimentare pentru firmele care „deranjează olfactiv”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.