Ministrul Vela despre aglomerația de pe litoral: „Sper să nu se ajungă...

Ministrul Vela despre aglomerația de pe litoral: „Sper să nu se ajungă în situaţia în care să se închidă plaje”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că s-a ajuns la aglomerația de pe litoral și la nerespectarea unor reguli pentru că Poliția nu a fost foarte bine organizată, dar că vor fi detașați mai mulți polițiști, va crește numărul controalelor de la mare, iar agenţilor economici care încalcă regulile impuse din cauza pandemiei li se va suspenda autorizaţia de funcţionare. „Sper să nu se ajungă în situaţia în care să se închidă plaje”, a afirmat Vela.

Marcel Vela a făcut miercuri o vizită scurtă pe faleza Cazinoului Constanța, unde a stat de vorbă cu forțe de ordine care vor interveni în acest sezon pe litoral. El a anunțat că au fost detașați la mare 200 de poliţişti din ţară care vor fi prezenţi în staţiuni și le vor explica oamenilor și administratorilor plajelor și teraselor că trebuie să respecte regulile de protecţie sanitară.

„Vor fi controlate mai multe unităţi, şi de mai multe ori, veţi vedea că (…) operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Controale nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii, pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială, şi protecţia alimentară, astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare”, a spus ministrul Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

El susţine că existenţa riscului ca agenţii economici să rămână fără autorizaţie de funcţionare îi va face pe aceştia mai riguroşi în respectarea regulilor impuse de autorităţi.

„Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi, astfel încât să creeze acel spaţiu de siguranţă, pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a afirmat Vela.

Ministrul a mai spus că speră să nu se ajungă în situaţia închiderii plajelor.


El a adăugat, referitor la situaţia din ultimele zile de pe litoral, când în anumite situaţii regulile nu au fost respectate, că echipajele de poliţie nu au fost foarte bine organizate.

„Sper să nu se ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înţelege. (…) Poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost foarte bine organizate aici, pe litoral, foarte bine prezentate în spaţiul public şi atunci, dacă ai un singur echipaj care o dată la trei ore trece pe faleză, normal că agenţii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile”, a adăugat Vela.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.