Muncitor care lucra la reabilitarea trotuarelor din Gătaia, confirmat cu coronavirus. Ce...

Muncitor care lucra la reabilitarea trotuarelor din Gătaia, confirmat cu coronavirus. Ce măsuri au luat autoritățile locale

0
DISTRIBUIȚI

Un muncitor care lucrează la reabilitarea trotuarelor din orașul Gătaia a fost confirmat cu coronavirus. Firma care se ocupă de lucrare a fost pusă de primărie să își închidă șantierul. Reprezentanții societății spun că toți lucrătorii vor fi testați.

În baza contractului încheiat cu autoritățile locale, societatea Axo Util SRL din Timișoara și-a adus muncitorii în primăvară în Gătaia, iar până acum a finalizat aproximativ jumătate din lucrare. În această dimineață, autoritățile locale au fost informate că un muncitor a fost depistat cu coronavirus.

„Este vorba despre un singur muncitor, român, care este din Satchinez.


Le-am pus în vedere să își închidă activitatea și să înceapă testările. Cel puțin 14 zile nu mai revin”, a declarat, în această dimineață, arhitectul șef al orașului Gătaia, Sorin Cristea.

Potrivit sursei citate, firma are 15 muncitori care lucrează în Gătaia. Aceștia își desfășoară activitatea pe mai multe fronturi.

Bărbatul care a fost confirmat cu COVID-19 are până în 40 de ani, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, reprezentantul firmei constructoare, și lucra într-o echipă cu alți șase colegi. „De vineri dimineață s-a simțit mai rău, a fost scos de pe lucrare și toată echipa a fost trimisă acasă în izolare. Urmează ca toți care sunt implicați în lucrarea respectivă să fie testați. Șantierul rămâne închis”, spune reprezentantul firmei.

În Satchinez, localitatea din care provine muncitorul infectat, în prezent sunt patru cazuri confirmate de COVID-19, potrivit primarului Florin Cheaua. Este vorba despre trei femei și un bărbat, toți internați în spital.

La Gătaia, 12 bolnavi, o infirmieră și un asistent de la Spitalul de Psihiatrie au fost confirmați cu coronavirus. Ieri, directorul unității medicale declara că speră ca în 28 iulie să fie ridicat focarul de coronavirus, după ce toți angajații și pacienții au fost testați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.