Mutare surpriză: Paul Codrea s-a realăturat lui ASU Politehnica dintr-o postură nouă

Mutare surpriză: Paul Codrea s-a realăturat lui ASU Politehnica dintr-o postură nouă

0
DISTRIBUIȚI

Timişoreanul cu una dintre cele mai impresionante cariere internaţionale, Paul Codrea a revenit la prima sa dragoste ca tehnician. Tânărul antrenor a revenit la ASU Politehnica, dar nu pentru un rol la echipa mare, ci pentru a creşte juniorii generaţiei 2007!

Paul Codrea a fost al doilea antrenor al proiectului alb-violet şi i-a pregătit pe „Băieţii în ghete” între martie 2013 şi decembrie 2014, perioadă în care clubul a urcat în Liga a IV-a şi a câştigat Cupa României, faza judeţeană, primul trofeu din „noua eră”. Codrea a plecat de la echipă atunci cu ceva resentimente, căci a simţit că suporterii nu mai au încredere în el. Echipa ratase promovarea în primul sezon ca divizionară D deşi era neînvinsă în campionat. Între timp, Paul Codrea le-a mai pregătit la seniori pe Ghiroda (în două perioade diferite, inclusiv în C) şi pe Ripensa, în Liga a II-a.


De la roş-galbeni a plecat deoarece s-a arătat deranjat de implicarea fostului preşedinte, Radu Ienovan, în chestiuni care ţineau de munca sa. „Revin pe alt post, cu totul altceva. Am fost la seniori, acum revin la juniori. E o nouă provocare pentru mine, de aceea am şi acceptat. Sper să iasă bine. Aici munceşti mai pe termen lung, spre deosebire de seniori”, a subliniat fostul mijlocaş cu 133 de apariţii şi trei goluri în Serie A.

Codrea (39 ani) va colabora la grupa 2007 a Politehnicii cu un alt tânăr antrenor, Orlando Ştefan. În Ghiroda, timişoreanul a înfiinţat chiar propriul club de copii: CoPa, unde se preocupă de creşterea jucătorilor de la cele mai mici vârste. Despre viitoarea sa misiune, Paul Codrea a spus că: „Sunt copii mai mari, e o vârstă mai delicată, e perioada de creştere, copiii suportă acum transformări uriaşe. E şi frumos. Sper să am ochi buni. Deocamdată au vacanţă şi o să-i cunosc din 13 iulie pe jucători”. Obiectiv?. „Deocamdată nu ne interesează rezultatele. Scopul e ca la 17-18 ani să dăm măcar unul-doi copii către echipa mare sau alte echipe, mai sus… Acesta e obiectivul meu şi nu e un obiectiv de azi pe mâine, ci e pe trei-patru ani, nu poţi să gândeşti de azi pe mâine. La juniori e cu bătaie lungă”, a concluzionat tânărul antrenor.

Pe vremea când era „principal” al alb-violeţilor în ligile inferioare, Codrea a contribuit chiar la sosirea generaţiei de excepţie 2003, formaţia pregătită de Iulian Prodana „înfiinţându-se” la vechea Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.