Mutări notabile în Liga 3: ACS Poli a făcut primul transfer, Ghiroda...

Mutări notabile în Liga 3: ACS Poli a făcut primul transfer, Ghiroda s-a despărţit de golgheterul ei

0
DISTRIBUIȚI
Claudiu Matiş a fost în probe la ASU Poli vara trecută, acum va juca la ACS Poli în C

Marea majoritate a echipelor timişene din Liga a III-a au reluat pregătirile şi au început să facă mutări importante în lot. ACS Poli nu a renunţat la luptă şi înregistrează şi o primă sosire, cea a atacantului Claudiu Matiş. În schimb, cea mai mare veste din estul oraşului e cea a despărţirii dintre CSC Ghiroda şi Alex Baranyi, principalul bomber al galben-albaştrilor.

ACS Poli e singura timişeană din C4 care nu s-a reunit încă. Timişorenii trebuiau să o facă săptămâna trecută, pe 15 iulie, dar creşterea cazurilor de coronavirus i-au determinat să amâne revederea. A contat probabil şi situaţia financiară a echipei, care totuşi se pare că va reuşi să-şi păstreze jucătorii importanţi avuţi şi la începutul primăverii, inclusiv Marius Staicu şi Dănuţ Bilia. Altfel, prima sosire e cea a lui Matiş. Conform „Fotbal vest” jucătorul de 21 de ani a ales să revină acasă după ce nu şi-a prelungit înţelegerea cu Gloria Lunca-Teuz Cermei. Fost jucător la Ripensia, Matiş marcase patru goluri în 12 meciuri pentru gruparea din judeţul Arad. Vara trecută el a fost în probe şi la ASU Poli.

Alex Baranyi

 

Plecare după mai bine de opt ani

Vestea săptămânii în C e fără îndoială despărţirea emoţionantă a lui Alexandru Baranyi (30 ani) de CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.


Atacantul din Şandra a petrecut opt sezoane la clubul care şi-a modificat în acest timp statutul, din divizionară D în C şi din ACS în CSC. În perioada de Liga 3, Baranyi a marcat 43 de goluri pentru galben-albaştri. „În Liga a III-a voi mai accepta să joc doar la Ghiroda. Exclud altă variantă. Nu am avut nicio problemă. Îmi pare un pic rău că am plecat acum. Acest club a fost viaţa mea, îl respect. Antrenorul Vlad Bura îmi e şi prieten. M-am înţeles cu toată lumea, cu Alin Miloş, preşedintele Marius Poclid, toată conducerea a fost ok. Pentru mine a devenit greu să fac naveta, voi evolua în Liga a IV-a o perioadă”, a spus Alex Baranyi după despărţire. El va evolua în D pentru Tomnatic deoarece va avea şi un job în afara fotbalului.

De la Ghiroda au mai plecat câteva nume importante în această vară. Inclusiv Adrian Ungureanu, abia sosit în iarnă şi Sebastian Budur, revenit la Crişul Chişineu Criş.

CSC Dumbrăviţa a înregistrat la rându-i o serie de plecări, dar şi veniri notabile. Siminic (Crişul), L. Oprea (împrumut expirat de la ACS Poli), Mărmăneanu şi Jinga figurează la despărţiri. În timp ce sub comanda lui Sorin Bălu vor evolua în noul sezon o serie de jucători disponibilizaţi de Fortuna Becicherecu Mic, cealaltă timişeană care a renunţat la seniori şi pentru care în C va juca practic grupa 2003 a Politehnicii. E vorba de: Soare („comeback”), Zurbagiu, Răzvan Andrei – junior împrumutat de la CSU Craiova – şi Ferţu. De asemenea la alb-verzi a revenit şi Udrea (Cermei).

Nicio echipă timişeană din C nu a efectuat testarea pentru depistarea noului coronavirus până acum şi prin urmare nu pot disputa jocuri amicale. ACS Poli probabil îşi va anula testul anunţat pentru 25 iulie cu CSM Lugoj. Pe 1 august avea programată o întâlnire cu Dumbrăviţa iar o săptămână mai târziu alta cu Buziaşul (L4). Pe 12 august ar fi cel mai important test, cu Ripensia, formaţie testată deja de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.