Nicolae Robu către ministrul Agriculturii: Produsele noastre arată frumos, dar nu au...

Nicolae Robu către ministrul Agriculturii: Produsele noastre arată frumos, dar nu au gust. Ce propunere i-a făcut oficialului

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu i-a sugerat, astăzi, ministrului Agriculturii, prezent la Timișoara, să găsească o schemă de suport pentru cei care produc „roșii cu gust de roșii” pentru că produsele românești nu mai au gust.

„(…) Poate găsiți o schemă de suport pentru cei ce produc roșii cu gust de roșii, ardei cu gust de ardei, mere cu gust de mere. Pentru că, din păcate, constat că degeaba scrie «produs în România» că, treptat, produsele noastre au ajuns să fie exact ca și cele care de-a lungul timpului ne-au dezamăgit arătând frumos, dar neavând gust”, i-a spus astăzi primarul Nicolae Robu lui Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferințe de presă susținută de oficial la sediul Primăriei Timișoara.

Sugestia primarului a fost însă ignorată de ministru.


Nicolae Robu nu a primit niciun răspuns de la demnitar.

Nu este prima dată când primarul aduce în discuție gustul legumelor românești. În urmă cu doi ani, el s-a prezentat la conferința de presă de la sediul PNL Timiș cu o tavă cu fructe și legume. Robu s-a plâns atunci de faptul că produsele nu mai au gustul pe care îl aveau pe vremea copilăriei sale.

Astăzi, ministrul Agriculturii a declarat că în județul Timiș au fost aprobate 84 de dosare din cele 92 înregistrate pentru acordarea de sprijin legumicultorilor.

„Au fost județe, anii trecuți, unde s-au înregistrat sute de dosare fictive. Anul acesta am încercat să verificăm mai atent. A fost mai greu pentru că au fost restricții de mișcare exact în perioada în care oamenii ar fi trebuit să facă inspecția. Am făcut apel la buna credință a beneficiarilor. Și anul acesta, în unele județe nu toate dosarele au fost aprobate. În Timiș, din 92 de dosare înregistrate, doar 84 au valorificat producția”, a declarat Oros.

Ministrul a mai precizat că pentru legumicultura în spații protejate se vor lua măsuri astfel încât producătorii „să își facă sere, solarii, să cultive legume pe timp îndelungat”.

„Să utilizăm bani europeni pentru că, din păcate, din datele INS, impactul macroecronomic asupra agriculturii nu a fost cel așteptat. Exact în perioadele în care ne așteptam să scadă importurile de tomate pentru că se derulau aceste programe, în fiecare an, cel puțin până anul trecut, cantitățile de tomate importate erau în creștere. O să vedem acum, la finele acestui an care este trendul. Dorința noastră este de a dedica o măsură pentru legumicultura în spații protejate”, a conchis Oros.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.