Nicolae Robu, despre acțiunea antițânțari din Timișoara: Nu își închipuie cineva că...

Nicolae Robu, despre acțiunea antițânțari din Timișoara: Nu își închipuie cineva că avionul împrăștie cu apă. Țânțarii au fost de o agresivitate ieșită din comun

3
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei a dat, astăzi, asigurări că substanțele cu care se stropește împotriva țânțarilor sunt autorizate și verificate, doar că ploile din ultimele săptămâni au făcut acțiunea de dezinsecție să nu aibă efect. De duminică, operațiunea de stropire împotriva țântarilor și a larvelor reîncepe și se va desfășura până la finalul lunii iulie.

Întrebat dacă a primit vreo garanție că odată cu dezinsecția ce urmează va fi rezolvată problema țânțarilor, primarul a răspuns: „garanția o reprezintă substanțele folosite și faptul că se intervine așa cum scrie la carte”.

„S-a făcut o parte din ceea ce era prevăzut să se facă, a fost văzut avionul în tot orașul de mai multe ori dispersând acele substanțe autorizate, verificate. Nu își închipuie cineva că avionul pleacă cu apă și împrăștie.


Sunt și răspunderi foarte mari. Deci sunt substanțe autorizate, aprobate înainte de fiecare intervenție. să fie foarte limpede. Cine e de vină că au venit ploile? Au fost acum, în această săptămână, câteva zile la rând cu vreme frumoasă, dar operatorul de dezinsecție nu stă cu mâinile la piept să poată veni instantaneu. De duminică, operatorul va fi din nou prezent la noi. Se vor face intervenții din aer și de la sol”, a declarat primarul într-o conferință de presă.

Edilul local a admis că a simțit pe propria piele atacul țânțarilor. „A fost groaznic în această perioadă. Întâmplător am, din toată familia mea, cea mai mare sensibilitate la înțepătura de țânțar și mulți m-au văzut și pe față cu consecința unei înțepături într-o seară. Și mă terorizează, stăteam la terasă și mă înțepau prin ciorapi, prin pantaloni, prin cămașă. Au fost și de o agresivitate ieșită din comun. Vă rog să înțelegeți că nu putem să luptăm împotriva naturii și ar fi un nonsens că stropim când știm că a doua zi plouă”, a mai spus edilul local.

La Timișoara se va stropi împotriva țânțarilor de duminică, 12 iulie, dimineaţa, între orele 5:00 și 9:30, iar seara, între 17:00 și 21:00. Tratamentele terestre se vor face pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.

3 COMENTARII

  1. Te inseli, bufonule. Toata lumea stie ca sifonezi bani prin pretinsa firma de dezinsectie. Cum e posibil sa dai milioane de euro si efectele sa fie 0?

  2. Primarul din Sângeorz Bai a plătit din buzunarul personal sa stropească !!! Ce i drept cu palinca dar. Domnul Nasleu poate rezolva resova sa stropim cu cocaina și dolari americani

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.