Nicolae Robu: Nu luăm în calcul impunerea purtării măștii de protecție în...

Nicolae Robu: Nu luăm în calcul impunerea purtării măștii de protecție în aer liber, în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu declară că nu ia în calcul impunerea purtării măștii de protecție în aer liber pe teritoriul Timișoarei.

„Nu luăm în calcul să impunem purtarea măștii în aer liber. Eu nu știu zone atât de aglomerate ca lucrul acesta să se impună.


Eu umblu prin oraș zilnic. Și seara după ora 9 ies la plimbare și mă așez la o terasă cu soția și văd ce este în jurul meu. Eu sunt mândru de orașul orașul meu, de concitadini. Nu înseamnă că e totul perfect. Se respectă exemplar, aș spune, regulile în vigoare. (…) Ospătarii sunt cu mănuși, cu mască. Mesele sunt distanțate”, a spus primarul Nicolae Robu.

În context, edilul local a reafirmat faptul că instituțiile trebuie să controleze modul în care se respectă măsurile impuse de starea de alertă generată de coronavirus, însă acestea nu trebuie să fie „intervenții disproporționate”.

„Trebuie făcute controale, dar cred că nu trebuie să se ajungă la intervenții disproporționate. Misiunile acestea trebuie să aibă și discreția lor, să nu fie demonstrații de forță, să transmită ostentație în raport cu cetățenii care 99% sunt oameni ce stau liniștiți, civilizați la o terasă, socializează”, a precizat Robu.

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că Guvernul analizează mai multe măsuri pentru evitarea răspândirii noului virus în zonele aglomerate, una dintre ele fiind obligativitatea purtării măștii chiar și în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.