O asistentă de la Spitalul CFR din Timișoara, diagnosticată cu COVID-19. A...

O asistentă de la Spitalul CFR din Timișoara, diagnosticată cu COVID-19. A intrat în contact direct cu 11 persoane din spital

0
DISTRIBUIȚI

O asistentă de la Spitalul Clinic CF Timișoara, care lucrează la secția de Medicină Internă, a fost diagnosticată cu coronavirus.

Femeia care are până în 40 de ani s-a prezentat la serviciu, în gardă, luni și, pentru că a prezentat mai multe simptome ale bolii, a fost testată și, ulterior, trimisă acasă. Marți, rezultatele testelor au indicat că este infectată cu coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt de la Spitalul CF Timișoara, femeia este internată în acest moment la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

„În spital s-a efectuat ancheta epidemiologică internă, în urma căreia au fost identificate persoanele care au intrat în contact cu asistenta, au fost izolate și se așteaptă testele. În spital nu am avut niciun pacient internat testat pozitiv. Asistenta respectivă își mai desfășoară activitatea în încă două clinici – un centru de permanență privat și o clinică specializată în medicina muncii”, a declarat Adela Filipescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului CF Timișoara.

Femeia a intrat în contact direct cu 11 persoane din spital. Potrivit sursei citate, toți pacienții care urmează să se interneze în spital sunt anterior testați și doar cei pentru care testele sunt negative rămân în unitatea medicală.

„Noi suntem spital suport COVID prin ordinul de ministru 555 actualizat.


Nu este spital deschis la capacitate maximă. Internările care se fac sunt strict în urma testării negative a pacienților și se internează doar cazurile care nu pot fi amânate în limita impusă de ordinul 555. Spitalul are un procent redus în ce privește gradul de ocupare”, a mai spus Filipescu.

În acest moment, în secția de Medicină Internă a Spitalului CF Timișoara sunt internați 14 pacienți.

În județul Timiș, în ultimele 24 de ore au fost confirmați doi noi pacienți infectați cu coronavirus, arată cele mai recente informații făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.