Orban: Nu vrem să reinstituim restricții dar, dacă va fi nevoie, vom...

Orban: Nu vrem să reinstituim restricții dar, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură de impune

2
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri seara, că principala cauză a creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus o reprezintă nerespectarea regulilor de protecție sanitară, el precizând că, dacă va fi necesar, vor fi impuse noi restricții.

„Astăzi (miercuri – n. red.) am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19. 555 de cetățeni români care în urma diagnosticarii au fost declarați pozitiv. În ultimele patru saptămâni am înregistrat o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână. Guvernul a avut o abordare a măsurilor de relaxare graduală, cu etape de ridicare a restricțiilor.


Odată cu deschiderea activităților care au fost sub restricție ca urmare a creșterii interacțiunii dintre oameni am asistat la o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână. Cauza principală a creșterii este nerespectarea regulilor de protecție sanitară”, a spus, Orban, într-o declarație de presă.

Premierul a transmis „un mesaj de încredere” că parlamentarii vor înțelege „situația în care ne găsim” și vor adopta legea care va permite instituirea carantinei și a izolării la domiciliu.

„Guvernul nu dorește sa reinstituie nicio restricție, nu vrea să instituie vreo măsură care să afecteze economia. Am pus la punct un plan economic, care să asigure o revenire cât mai rapidă la normalitate. Dacă va fi nevoie vom lua orice măsură se va impuse pentru că punem pe primul plan viața și sănătatea românilor. Virusul nu iartă pe nimeni”, a adăugat șeful Executivului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că în România a fost depășit pragul de 30.000 de îmbolnăviri, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 555 de noi cazuri de COVID-19.

Potrivit GCS, până miercuri în România au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

2 COMENTARII

  1. „Premierul a transmis „un mesaj de încredere”” – premierul care fumeaza si bea in birou ne spune noua sa stam in case, fmm de jigodie, atata va trebuie, sa declarati iar cacatul ala de stare de urgenta inutila. pai pana cand?? vaccin nu va exista in veci

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.