Planul USR PLUS pentru cartierele din Timișoara: Nu va mai exista discriminare....

Planul USR PLUS pentru cartierele din Timișoara: Nu va mai exista discriminare. Propunem o revoluție a bunei guvernări

0
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR PLUS la Primăria Timișoara a prezentat o strategie pentru renașterea cartierelor timișorene, despre care spune că sunt uitate de actuala administrație locală.

În opinia lui Dominic Fritz, în urma analizei făcută cu experți, în Timișoara doar centrul orașului și cartierul Soarelui au funcționalități complete.

„Caracterele unice ale cartierelor au fost uitate. Toată experiența mea cu Timișoara a început în Freidorf, unde am lucrat ca voluntar la o casă de copii în 2003. Aceste cartiere, cu cât mai departe ești de centru, cu atât mai uitate sunt aceste cartiere de administrația locală în acest oraș.

Am mers foarte mult în cartiere în ultimele luni și am vorbit cu foarte mulți oameni și există un sentiment comun în toate aceste cartiere și acest sentiment este că Timișoara, totuși, în ultimii 10-20 de ani, s-a dezvoltat, dar multe cartiere au rămas pe loc.

Avem cartiere cu străzi neasfaltate, unde aproape fiecare trotuar este spart, unde lipsesc grădinițe, unde nu avem iluminatul public.


Și eu cred că un oraș modern de fapt se construiește pe baza unor cartiere puternice, unde oamenii se simt acasă, unde calitatea oamenilor se bazează pe niște servicii de calitate în proximitatea lor ci nu doar în centru”, a declarat Dominic Fritz în conferința de presă de astăzi.

Politicianul a vorbit de trei piloni pe care se bazează renașterea cartierelor timișorene, în opinia sa.

„În administrația lui Dominic Fritz nu va mai exista discriminare între cartiere. Ce propunem noi nu este doar retorică, propunem o revoluție a bunei guvernări care pune în mijloc nevoile oamenilor din cartiere.

Planul nostru pentru renașterea cartierelor în Timișoara se bazează pe trei piloni: să ducem administrația locală mai aproape de oameni, (…), un program de dezvoltare – scopul este să ducem absolut toate cartierele în secolul XXI – fiecare cartier va avea un minim de standarde în privința calității. Al treilea pilon este că vrem să reamenajăm centrele cartierelor pentru a deveni din nou magneți pentru oameni și locuri pentru comunitate”, a mai spus Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.