Prefectura îl contrazice pe Călin Dobra: Cantitatea nedistribuită de lapte, donată organizației...

Prefectura îl contrazice pe Călin Dobra: Cantitatea nedistribuită de lapte, donată organizației Crucea Roșie

1
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș îl contrazice pe liderul CJ Timiș care acuza Guvernul de faptul că nu ia măsuri cu privire la direcționarea produselor lactate destinate elevilor, care zac în depozite spre bătrâni sau cei internați în spitale. Reprezentanții Executivului în teritoriu spun că o parte din laptele nedistribuit a fost donat organizației Crucea Roșie Timiș încă de săptămâna trecută.

„Urmare a întreruperii cursurilor școlare din cauza pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, cantitatea de lapte care face obiectul Programului «Laptele și cornul» a rămas nedistribuită, cantitatea de lapte fiind donată organizației Crucea Roșie Română Filiala Timiș.

În acest sens, începând de săptămâna trecută Instituția Prefectului – Județul Timiș a venit în sprijinul organizației Crucea Roșie Română Filiala Timiș pentru distribuirea unei cantități de lapte către persoanele defavorizate, copiii din familii cu stare materială precară, căminele pentru persoane vârstnice sau altor persoane aflate în situații dificile, spitale, etc.


din județul Timiș”, se arată în informarea Prefecturii Timiș.

Potrivit acestei informări, prefectura a trimis, în 9 iulie, o solicitare către primăriile din județ de a comunica numărul persoanelor din categoriile vulnerabile și cantitatea necesară de lapte.

„Menționăm că este vorba de o cantitate de 485.000 unități lapte școlar SIM 200ml,1,8%, cu termen de valabilitate 15 respectiv 30.08.2020. Facem precizarea că până în prezent Crucea Roșie Română Filiala Timiș a distribuit deja aproximativ 320.000 de unități lapte școlar către spitale, cămine pentru persoane vârstnice și primării din județul Timiș. De asemenea încă 16 primării au răspuns apelului nostru și au solicitat un număr de 62.235 unități lapte școlar, urmând ca distribuția acestuia să se facă în cursul săptămânii viitoare”, precizează prefectura.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.