Președintele Iohannis, despre revenirea la starea de urgență: Ar fi ultima soluție

Președintele Iohannis, despre revenirea la starea de urgență: Ar fi ultima soluție

2
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, în prezent nu ia în calcul reintrarea în starea de urgență, fiind convins că există și alte soluții. „Dați-mi voie să o consider ultima soluție”, a spus Iohannis

Întrebat despre posibilitatea reintrării în starea de urgență, președintele Klaus Iohannis a declarat, în conferință de presă, că este convins că va fi găsită și o altă soluție, aceasta fiind ultima variantă.

„Decizia reintrării în starea de urgență se poate lua doar în măsura în care specialiștii îmi spun că nu există altă soluție.


Și eu vreau să cred că există altă soluție. Vreau să cred că românii nu își doresc această boală, vreau să cred că românii împreună cu autoritățile, cu mine, vor respecta normele astfel încât să nu ajungem în situația în care nu mai putem să controlăm răspândirea acestei boli. Sunt încrezător că împreună vom reuși să stăpânim această epidemie rezonabil, să nu mai avem o creștere a semnificativă a persoanelor nou-infectate în perioada următoare. Dați-mi voie să consider reintrarea în starea de urgență, care ar afecta și libertăți, și drepturi civile, care ar inhiba din nou viața economică, să o consider ca pe o ultimă soluție când nu avem nicio altă soluție să intrăm într-o zonă de control al pandemie”, a spus Iohannis.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful DSU, Raed Arafat, au declarat, zilele trecute, că singurul care poate lua decizia reintrării în starea de urgență este președintele statului.

România a fost în stare de urgență în perioada 16 martie – 15 mai 2020, din cauza epidemiei de COVID-19.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.