Președintele Tribunalului Timiș, mesaj tăios pentru membrii CSM: ”Politicul ne-a a transformat...

Președintele Tribunalului Timiș, mesaj tăios pentru membrii CSM: ”Politicul ne-a a transformat în carne de tun și se folosește de temele justiției în fiecare campanie electorală”

0
DISTRIBUIȚI

Judecătorul Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, a transmis colegilor din CSM o scrisoare deschisă ”pentru că, în ultima perioadă, știrile despre secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, conțin cuvinte care nu ar trebui sa aibă vreo legătura cu justiția”.

”Am senzația că asist la un război al cărui rost nu îl înteleg. Mizele dumneavoastră ar trebui sa fie cele legate de funcționarea normală a justiției, de protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, rolul nostru primordial în societate.


Aștept sa rezolvam problemele legate de funcționarea ECRIS, de digitalizarea justiției, de repartizarea eficientă a personalului și lista poate continua… Politicul ne-a a transformat în carne de tun și se folosește de temele justiției în fiecare campanie electorală, iar reacțiile sistemului judiciar sunt palide”, a scris judecătoarea.

Adriana Stoicescu a susținut că ”este extrem de dureros pentru orice judecător să vadă în presă acuzații reciproce de nereguli în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, organismul care garantează independenta magistraților. Imaginea justiției, oricum afectată, poate fi astfel distrusa complet chiar de noi. Așadar, lăsați, vă rog, la o parte, ce vă separă și puneți accentul pe ce trebuie să vă fie scopul comun: apărarea independenței judecătorilor. Amintiți-vă că reprezentați toți judecătorii acestei țări și că acest rol vă obligă să fiți o echipă, indiferent de opiniile diferite și disputele personale pe care le puteți avea. Amintiți-vă că avem nevoie de voi uniți, nu dezbinați. Și, mai presus de toate, amintiți-vă că fără un Consiliu Superior al Magistraturii puternic nu poate exista o justiție puternică și, implicit, o Românie democratică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.