Prima zi în carantină pentru locuitorii orașului Făget. Care e atmosfera GALERIE...

Prima zi în carantină pentru locuitorii orașului Făget. Care e atmosfera GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1295985129">

Este prima zi în care locuitorii orașului Făget și a trei dintre satele aparținătoare sunt în carantină instituită de autorități ca urmare a numărului mare de persoane infectate cu noul virus. Poliția veghează toate intrările și ieșirile din oraș, iar oamenii merg la muncă în baza unor declarații primite de la angajator.

Până astăzi, pe teritoriul orașului au fost confirmate cu coronavirus 47 de persoane. Dintre acestea, opt sunt cadre medicale la spitalul orășenesc. Acestea nu prezintă simptomele bolii.

Decizia privind instaurarea carantinei zonale a intrat în vigoare duminică, 26 iulie, la ora 19 și este valabilă pentru 14 zile.

Încă de aseară, polițiștii s-au postat la intrarea și ieșirea din localitatea Făget, dar și la Colonia Mică, Bichigi și Temerești.

„Locuitorii respectă măsurile luate. Se pot deplasa în interiorul orașului, pot merge la cumpărături, la muncă, fără acea declarație pe care o foloseau în starea de urgență. Toate magazinele sunt deschise. Nimeni nu părăsește și nu intră în oraș, cu excepția celor care au strict urgențe. Cei care merg la muncă folosesc adeverință de la angajator, pot ieși studenții sau elevii care au de susținut examene, operatorii economici. De tranzitat nu e nevoie prin Făget, pentru că e autostrada”, a declarat primarul Marcel Avram.

Sunt peste o sută de persoane care au intrat în contact cu cei 47 confirmați până acum cu coronavirus. Acestea sunt izolate la domiciliu. „Avem în jur de 70 de persoane în categoria celor vulnerabile pe care le ajutăm cu ce au nevoie”, a mai spus primarul.

Potrivit acestora, chiar dacă bisericile nu au fost oficial închise, majoritatea a decis că nu țină slujbe în această perioadă.

Potrivit celei mai recente informări a DSP Timiș, în Timiș există 8 focare monitorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.