Primarul Nicolae Robu: Nu desființez benzile de mașini. În Timișoara se circulă...

Primarul Nicolae Robu: Nu desființez benzile de mașini. În Timișoara se circulă fluent

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu respinge ideea potrivit căreia benzi de circulație destinate autoturismelor ar trebui desființate, iar în locul lor să fie făcute piste pentru mijloace de transport alternative.

În ultimele săptămâni, administrația Robu a demarat lucrările de extindere la patru benzi de circulație, câte două pe sens, pe străzile Grigore Alexandrescu, Mareșal Constantin Prezan și bulevardul Sudului. Noile amenajări au ca scop fluidizarea traficului.

„Ne place sau nu ne place, suntem în epoca automobilului în sensul că toată lumea are mașină. Evident, oamenii vor să își folosească mașina. Când vom ajunge la aparate de zbor individuale, drone de persoane, lucrurile se vor schimba.


Până atunci, trebuie să asigurăm condiții cât se poate de bune pentru traficul auto. Trebuie să asigurăm condiții de fluență în trafic. Dar nu trebuie trunchiat aici discursul meu. Eu am dovedit că țin foarte mult la asigurarea de condiții pentru mijloace de transport alternative, bicicleta, în primul rând, și am făcut piste cât de multe a permis ecartul stradal”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul local a enumerat, în context, și alte priorități ale administrației pe care o conduce: transportul în comun, transportul alternativ – trotinete sau segway, însă:

„Nu are nimeni dreptul să îi șicaneze pe cei ce au mașini. Când, ca propria opțiune, își vor lăsa mașina să ia bicicleta, pentru că
așa se potrivește mai bine vieții lor, foarte bine, se va întâmpla asta. Niciodată nu o să vin cu atitudinea asta a ecologiștilor: «lasă că o  să îi șicanez pe șoferi să nu mai aibă chef de mașină» și atunci rând pe rând, dacă eu le desființez benzile de mașini vor folosi variante alternative. Eu nu o să fac așa ceva niciodată.
În Timișoara se circulă fluent. Toată lumea, exceptându-i pe cei cu mintea agitată și cu sufletul negru, majoritatea covârșitoare… să îi întrebăm pe taximetriști. Ce spun ei despre ideea de a desființa din benzile auto pentru a crea piste de biciclete, când pe o bandă auto circulă 10-15.000 de mașini pe zi. Păi noi gândim puțin? Viața arată dacă e corect sau nu e corect ce facem”, a încheiat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.