Primarul Robu, deranjat de faptul că presa a scris despre terenurile moștenite...

Primarul Robu, deranjat de faptul că presa a scris despre terenurile moștenite anul trecut: „Nu vă e rușine?”

5
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Nicolae Robu s-a arătat deranjat de faptul că presa, fără să nominalizeze o publicație anume, ar fi scris că a avut un an bun pentru că a moștenit mai multe terenuri, în 2019, fapt raportat în declarația de avere publicată pe site-ul Primăriei Timișoara.

Nicolae Robu a făcut referire, în declarația sa publică, la faptul că terenurile au fost moștenite după decesul mamei sale.

„Ce conștiință, n-are niciun minim de conștiință cel care pe această temă continuă să dezinformeze. Veți ajunge, dacă nu ați ajuns, cu toții, probabil, că se mai întâmplă și inversiuni în cazurile și mai nefericite, se întâmplă ca uneori să plece dintre noi mai devreme unii copii decât părinții lor, dar regula este că îți pierzi părinții. Da, s-au dus și părinții mei, tata demult, probabil urmare și a ceea ce a avut de suportat, chiar dacă nu în ani grei ca alții de pușcărie, în teroarea comunismului când a făcut pușcărie politică și, după cum se știe, anul trecut a decedat mama.

Normal că eu am preluat moștenirea. Am o soră, împreună cu ea am preluat terenurile agricole și terenul din jurul casei. Avem două case pe acel teren care e măricel (…) și o anexă. Și niște parcele de teren agricol. Dar să prezinți lucrurile, când cineva a trecut printr-o tragedie, și-a pierdut mama: «lui Robu i-a mers bine anul trecut, are cu 12 terenuri mai mult!».


Nu vă e rușine?

Soția la fel, și-a pierdut în câțiva ani ambii părinți. Și-a făcut și ea moștenirea și au fost oameni harnici ca și părinții mei și are o moștenire, nu uriașă, cum nici a mea nu este uriașă. Pe aproape.
Eu știu… că nu prea mă preocupă detaliile aici exact. Am scris mecanic acolo suprafețe și ce era de raportat.

Nu vă e rușine? Pentru că au murit socrii mei și a preluat moștenirea scrieți «Robu a avut un an bun»? Asta arată despre ce jurnaliști vorbim și despre ce jurnalism”, a declarat, astăzi, în conferință de presă, primarul Nicolae Robu.

Edilul local a mai afirmat că: „Eu să fiu în locul jurnaliștilor adevărați – pentru că există jurnaliști adevărați, care își respectă profesia, o profesie pe care eu o respect, extrem de importantă – eu v-aș pune la punct pe cei care dezonorați ideea de jurnalism. Vă respect pe cei care văd că vă preocupați să vă informați, să fiți corecți, vă respect dreptul de a fi critici, aveți tot dreptul să vedeți ceva neptorivit, negativ, greșit… e dreptul dumneavoastră la percepție, la înțelegere. Dar când vezi ticăloșia dezlănțuită nu mai poți fi interlocutor. Eu nu fac concesii. Eu am principii”.

Potrivit declarației de avere publicată pe site-ul primăriei, Nicolae Robu a moștenit, în 2019, 6 terenuri agricole în Bocsig și deține, împreună cu sora sa, un teren agricol și unul intravilan, în aceeași localitate, în suprafață de 1.439 mp, tot moștenite. Anul trecut, soția primarului a moștenit 13 terenuri în Bocsig, județul Arad, dintre care 12 sunt agricole, iar unul este intravilan.

De asemenea, în 2019, Nicolae Robu a raportat un venit lunar de peste 37.500 lei, bani care provin din salariul de primar, de la Universitatea Politehnică unde este profesor și din deținerea calității de membru de onoare la Academia Oamenilor de Știință din România.

5 COMENTARII

  1. Domnu Robu, ce dati, aia primiti. Ura in cazul dvs. Sunteti taran, ar trebui sa cunoasteti mai bine ca multi dintre noi vorbele intelepte din popor.

  2. nu ti-e rusine, jigodie comunista, sa te plangi? esti functionar public, aia ti-e declaratia obligatorie. sa stie lumea cu cine are de-a face. jigodie nenorocita ce esti. te asteapta locul la puscarie si nu numai, pentru toate pe care le-ai facut, stai linistit

  3. „se întâmplă ca uneori să plece dintre noi mai devreme unii copii decât părinții lor” da, cateodata se intampla sa iti cada in cap o poarta de intrare in oras, „renovata” cu zeci de mii de euro. nu ti-e rusine, functionarule, sa comentezi?

  4. Sigur pletosul asta a reusit sa termine o facultate cu profil tehnic?! Atata lipsa de logica la un singur om, mai rar…nu zice nimeni ca se bucura ca au murit niste oameni, dar in mod evident el a avut un an bun in plan financiar. Poate ca era si mai bun daca dona terenurile, sa faca si el o fapta buna si sa mai compenseze mizeriile pe care le-a facut

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.