Primarul Robu explică decizia radicală de la TM2021: Asociația este acaparată pe...

Primarul Robu explică decizia radicală de la TM2021: Asociația este acaparată pe o direcție pe care nu are ce căuta. Nu pot sta pasiv

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei Nicolae Robu va face publice în zilele următoare măsurile concrete pe care administrația pe care o conduce le va lua în implementarea proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Asta după ce ieri seară, în ședința de board a asociației, primarul a afirmat că își va asuma acest proiect, nemulțumit de faptul că modificările pe care ar fi dorit să le aducă statutului entității nu au fost acceptate de membrii Comitetului director.

În opinia primarului Timișoara, Asociația TM2021 funcționează necorespunzător, iar „scandaluri interne interminabile au făcut-o total ineficientă și au decredibilizat-o în ochii comunității”.

Edilul local dă exemplu, în acest sens, mai multe instituții culturale cum ar fi Opera Română, Teatrul Național sau Filarmonica Banatul – care nu mai doresc să facă parte din asociație, dar și faptul că reprezentanți ai mediului economic ar refuza să îi finanțeze programele.

„Însuși statutul asociației facilitează tot ce se întâmplă rău, el fiind în contradicție flagrantă cu principiile organizaţionale fundamentale. Am cerut insistent corectarea statutului şi, în Comitetul Director, în care subsemnatul sunt Preşedinte de Onoare, am avut impresia că se agreează acest lucru.

Ei bine, tergiversarea acestui demers între timp și atitudinea de ieri de refuz clar al noilor prevederi statutare, a colegilor de Comitet Director alții decât viceprimarul Dan Diaconu, în bloc, mi-au devoalat indubitabil că Asociația este acaparată pe o direcție pe care nu are ce căuta, fără nicio șansă de a face față misiunii pe care o are, iar eu, ca reprezentant legitim al cetățenilor Timișoarei și al orașului însuşi, în plus ca ordonator de credite al de departe principalului finanțator –Primăria Timișoara- nu pot sta pasiv.


A fi capitală culturală europeană este o şansă o dată-n viaţă. Timișoara nu o poate irosi, nu are voie să o irosească! Orașul are potențialități imense și culturale și economice și de orice natură și numai dacă acestea continuă să fie ignorate se poate eșua în acest proiect. Iar de un eventual eșec, în percepția publică, responsabil ar fi considerat, evident, nimeni altul decât Primarul”, a transmis primarul Timișoarei printr-un comunicat de presă.

Acestea sunt argumentele pentru care Nicolae Robu susține că proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană ar trebui să fie implementat de Primăria Timișoara.

Chem alături de Primăria Timișoara –rog a se recepta această sintagmă în sensul ei din percepția publică, drept ansamblu Consiliu Local – Aparat Executiv-, drept parteneri cu sarcinile deja asumate și cu deschidere spre altele, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii și Guvernul României. Chem, de asemenea, alături de proiect, comunitatea timișoreană: instituțiile culturale ale statului și administrației publice locale, sectorul cultural independent / ong-urile culturale, asociațiile profesionale ale artiștilor, oamenii de cultură exponențiali, artiștii locali emblematici, universitățile – cu un apel special către Facultatea de Muzică și Teatru și Facultatea de Arte Plastice și Design, ambele ale UVT, actanții industriilor creative, instituțiile economice (bănci, societăți de producție, agenții de turism, societăți prestatoare de servicii diverse), școlile timișorene, de la nivelul primar până la cel liceal, cu un apel special către Liceul de Muzică și Teatru ”Ion Vidu” și Liceul de Arte Plastice, orașele înfrățite și prietene din străinătate și din România, cetăţenii pur și simplu ai oraşului, cei pe care, în definitiv, proiectul trebuie să-i reprezinte și care sunt primii chemați să se bucure de el, instituțiile mass-media”, a mai explicat primarul.

Edilul Timișoarei își încheie comunicatul de presă prin a spune că proiectul va fi gesitonat cu transparență totală, „cinstit, corect, legal, numai și numai în interesul orașului și al României”.

1 COMENTARIU

  1. pai si pmt-ul este sub influenta interlopilor? cand te dam afara pe tine si pe restul jefuitorilor, robulake? tm2021 sunt niste talhari si ei, dar pmt-ul nu e o imbunatatire. nu avea ce cauta timisoara cu acest titlu din start, ala e adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.