Producție oprită la fermele Smithfield din Timiș, peste 90 de angajați confirmați...

Producție oprită la fermele Smithfield din Timiș, peste 90 de angajați confirmați pozitiv cu coronavirus UPDATE Măsurile luate de DSP Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Toate cele trei linii de producție ale Smithfield din Timiș vor fi închise după ce 90 de angajați au fost confirmați pozitiv ca infectați cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19.

Au fost efectuate 800 de teste, iar numărul persoanelor confirmate pozitiv cu coronavirus ar putea crește.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE „În urma testărilor COVID-19 efectuate angajatilor unei unități de procesare carne de pe raza județului Timiș, după apariția primelor cazuri pozitive în rândul acestora, s-au depistat pozitiv, în ultimele 24 ore, un număr de 56 persoane.


Până la această dată, la nivelul întregii unități, sunt confirmate 93 de persoane pozitive. Pe acest considerent s-a decis suspendarea activității întregului obiectiv pentru o perioadă de șapte zile, cu posibilitate de prelungire, în caz de nevoie. Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizari și dezinfecții riguroase, precum și după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiș fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului. Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care să pună probleme medicale deosebite, acestea se află în izolare. DSP Timiș depune toate eforturile și monitorizează permanent situația epidemiologică la nivelul întregului județ. Precizăm faptul că în cadrul unității în cauză au fost recoltate 804 teste, având până la această dată 488 de rezultate”, a transmis DSP Timiș.

Mihaela Valcovici, șefa DSP Timiș, a menționat că angajații infectați, care nu prezintă probleme deosebite, sunt izolați în spații de cazare ale companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.