Proiectul de sprijinire a muzicii bănățene Reșița Rocks anunță albumul de debut

Proiectul de sprijinire a muzicii bănățene Reșița Rocks anunță albumul de debut

0
DISTRIBUIȚI
Reșița Rocks: Toni Dijmărescu (stânga), Costin Adam, Dana Borteanu și Adrian Nițulescu

Cu patru ani în urmă, muzicienii Toni Dijmărescu, Adrian Niţulescu şi Flavius Suciu au pus bazele unui proiect inedit, care își propune să readucă în lumina reflectoarelor scena rock din Banat, sub numele „Reșița Rocks“.

„Începând cu mijlocul anilor ’80 şi până la sfârşitul anilor ’90, Reşiţa a dat rock-ului românesc o serie de trupe valoroase, majoritarea acestora neavând însă posibilităţile necesare pentru a-şi înregistra profesional materialele. Pentru ca muzica acestor formaţii să nu se piardă definitiv a luat naştere proiectul Reşiţa Rocks, care îşi propune să înregistreze câteva piese din repertoriul trupelor menţionate. Alături de ei vor participa la înregistrări în calitate de invitaţi diverşi solişti vocali şi instrumentişti de renume naţional. Unul dintre obiectivele de viitor ale proiectului, care se vrea o platformă de lansare şi susţinere a talentelor, este sprijinirea artiştilor şi a trupelor locale. Aceştia vor putea profita de experienţa şi asistenţa celor trei muzicieni implicaţi, având posibilitatea de a-şi promova la rândul lor materialele“, spuneau, în debutul acestei călătorii muzicale, cei trei artiști care trăiesc în Germania, România și Spania.

Printre piesele lansate până acum de acest inedit proiect se numără și „Născut din furtună”, din repertoriul trupei Pentru Voi, care a abordat stilul Heavy Metal cu influenţe Iron Maiden, Judas Priest şi Warlock între 1988 şi 1990, fiind o apariţie inedită pentru acea vreme, când vocile feminine nu erau atât de răspândite în muzica rock.


Părţile de voce ale actualei versiuni a piesei “Născut din furtună” au fost interpretate de către Dana Borteanu, şi ea originară din Reşiţa. Dana este actriţă şi solistă a Teatrului German de Stat şi colaboratoare a Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” din Timişoara. De-a lungul carierei a fost membră a formaţiilor Pro Musica, Stepan Project, Ultimatum, Arca şi Ramses, grup reşiţean alături de care a câştigat premiul special pentru voce la festivalul SamRock în 1993.

O altă piesă lansată de acest proiect a fost „Humanity“, unde părţile de voce ale noii versiuni au fost interpretate de către Costin Adam, solistul legendarei trupe Phoenix. Noile versiuni ale pieselor înregistrate de Reșița Rocks i-au mai avut ca invitați pe Vlad Buşcă (basist şi vocalist al trupei L.O.S.T. şi o persoană foarte implicată în undergroundul românesc) , Adrian „Molester” Dan (ex. Loudrage şi fondator al casei de discuri Loud Rage Music), Călin Pop (solistul vocal și chitaristului trupei Celelalte Cuvinte), Octavian „Vita“ Horvath (Implant pentru Refuz și Blazzaj) sau Ovidiu Anton (câștigătorul selecției naționale Eurovision 2016).

„Pe data de 4 septembrie vom lansa alături de Loud Rage Music (pe CD) si Universal Music Romania (format digital) albumul „Născuți din foc”. Acesta va cuprinde 11 piese și va avea un artwork deosebit, realizat de artistul Radu Damian (Goodbye To Gravity, White Walls, Bucium, Călin Pop)“, au anunțat recent artiștii care au inițiat acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.