PSD Timiș: Centrul de Proiecte Culturale care se va ocupa de Timișoara...

PSD Timiș: Centrul de Proiecte Culturale care se va ocupa de Timișoara 2021 este „o jucărie pe care și-o face cadou domnul Robu”

0
DISTRIBUIȚI

Campania electorală se „încinge” la Timișoara, deși până la alegerile locale mai sunt peste două luni. Astăzi, social-democrații timișeni au criticat modul în care Primăria Timișoara și-a „adjudecat” proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, condamnând nu doar situația de moment, ci și modul în care se desfășoară de obicei ședințele de consiliu local.

„Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că primarul Robu joacă pase cu legea după bunul plac. Modul în care se derulează ședințele de Consiliu Local, sfidarea cu care insistă să încalce legea, transmiterea unor proiecte importante cu câteva zeci de minute înainte de plen, liste suplimentare cu proiecte majore, absența documentelor de avizare și a notelor de fundamentare, denotă lipsă de respect față de aleșii locali dar sunt și o bătaie de joc la adresa alegătorilor, în final.


Pentru că toate cele care trec prin Consiliul Local se transformă în decizii importante pentru comunitate. Ori singurul interes al primarului Nicolae Robu este acela de a face ceea ce vrea el și nu ceea ce este bine pentru timișoreni. A demonstrat asta cu prisosință în toții anii de când este primar. Iar cea mai recentă obsesie este legată de proiectul Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Chiar dacă schimbă regulile din mers, interpretează legile cum vrea el, face praf asociația care a generat dosarul de candidatură și implementează efectiv proiectul, declară enormități, intervine abuziv, amenință, Robu insistă cu orice risc”, a transmis PSD Timiș.

„Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene al Municipiului Timișoara este o #jucărie pe care și-o face cadou domnul Robu, pe mâna acelor consilieri care înțeleg să-l servească umil și fără să țină cont de faptul că lucrurile se întâmplă în totală netransparență, atâta vreme cât informații ca regulamentul, organigrama și salariile personalului viitoarei entități, nu au fost făcut publice. Acest proiect a necesitat organizarea unei ședințe de plen «de îndată», pentru că e suficient să viseze primarul peste noapte și a doua zi să i se împlineasă voia, ca unui adevărat stăpân”, mai spune comunicatul PSD.

Filiala Timiș a social-democraților a anunțat că, în continuare, consilierii locali PSD vor refuza să facă jocul primarului „ahtiat după putere, exaltat de narcisismul funcției, cu atitudini de jupân care parcă și-a asumat orașul pe persoană fizică”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.