Recitaluri, în loc de festival. Fără scena din Parcul Rozelor, soliștii Operei...

Recitaluri, în loc de festival. Fără scena din Parcul Rozelor, soliștii Operei Române pregătesc spectacole în grădina de vară Capitol

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-287630976">

Soliștii operei timișorene vor susține în acest sezon estival mai multe recitaluri în grădina de vară a sălii Capitol.

Primul spectacol, intitulat „Patru secole de operă”, va avea loc în 15 iulie, iar în 24 iulie va fi susținut un program intitulat „Timișoara, metropolă a Operetei”.

În 26 iulie este programat spectacolul „De la operetă la musical” iar în 7 august, „Be my Love”, susținut de soliști ai operei și Incanto Quartetto.

Toate spectacolele încep la ora 20:30, iar intrarea este liberă.

Festivalul de Operă și Operetă care avea loc în fiecare vară în Parcul Rozelor, intrând deja în tradiția muzicală a orașului, nu se poate desfășura nici în acest an, deoarece primăria nu a fost în stare, de trei ani de zile, să repare scena și să înlocuiască acoperișul care a fost distrus după furtuna din septembrie 2017.

„Expertizarea completă a structurii de rezistență a scenei”, despre care viceprimarul Dan Diaconu spunea în 2018, la aproape un an de la avarii, că „este în curs de desfășurare”, nu a fost finalizată nici în 2019, iar primarul Robu a anunțat, recent, că scena nu va putea fi folosită nici în acest an.

Anevoioasa expertiză a arătat că nu e suficientă înlocuirea învelitoarei ci trebuie reabilitată întreaga structură metalică a scenei, s-a întocmit un deviz general de aproape 637 de mii de lei cu TVA, dar încă nu a avut loc licitația pentru proiectul tehnic și execuție, care durează alte câteva luni.

Festivalul de Operă și Operetă și alte evenimente în aer liber care aveau loc în Parcul Rozelor nu au decât să mai aștepte, deși, dacă ar fi existat mai mult interes din partea primăriei, Timișoara ar fi avut parte de un loc ideal pentru spectacole în aer liber, pentru a respecta restricțiile impuse de epidemia de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.