Reimpunerea stării de urgență în Serbia declanșează proteste violente. Se cere demisia...

Reimpunerea stării de urgență în Serbia declanșează proteste violente. Se cere demisia președintelui

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Mediafax

Sunt proteste violente în Serbia, după ce președintele Aleksandar Vucic a decis reimpunerea stării de urgență ca să oprească răspândirea coronavirusului.

Mai mulți susţinători ai opoziţiei au luat cu asalt clădirea Parlamentului din Belgrad, în semn de protest față de hotărârea președintelui de a lua măsuri restrictive care intră în vigoare la finalul săptămânii. Opozanţii dau vina pe guvern şi afirmă că oamenii nu trebuie să sufere noi restricţii.


Marţi seară, un grup mic de protestatari s-a împins într-un cordon de poliţie, a spart uşa şi a intrat în clădirea parlamentului. Ulterior, poliţia i-a împins înapoi. Mulţimea a cerut demisia lui Vucic.

„Situaţia din Belgrad este alarmantă. Spitalele sunt literalmente supraaglomerate”, a declarat președintele Vucic într-o conferinţă de presă televizată, potrivit Mediafax.

În Serbia sunt raportate până la această dată 16.168 de infecţii cu coronavirus şi 330 de decese. Epidemiologii şi medicii au avertizat că spitalele funcţionează la capacitate maximă şi că medicii sunt obosiţi.

Șeful statului a promis că va construi rapid un nou spital în Serbia, cu o capacitate de până la o mie de paturi. „Ne vom confrunta cu o toamnă dificilă. Nu va exista un vaccin pentru coronavirus până atunci”, a declarat preşedintele sârb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.