Reunire cu un lot foarte tânăr „sub” noul antrenor la Ripensia Timişoara....

Reunire cu un lot foarte tânăr „sub” noul antrenor la Ripensia Timişoara. Un sârb în pregătiri şi o posibilă nouă plecare de pe renovatul „Electrica” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara s-a reunit azi la Pădurea Verde, unde terenul şi tribuna I a stadionului au o faţă mai potrivită Ligii 2 după pauza forţată de campionat. Cosmin Petruescu a avut 24 de jucători la „prima strigare”, împărţiţi în trei grupe, cel puţin până mâine, când roş-galbenii îşi vor afla rezultatele de la testul COVID-19. Lotul a fost întinerit în mod extrem, cel mai vechi jucător, Adi Popa, a fost absent, iar la echipă a sosit încă un extracomunitar, deocamdată doar în pregătiri, stoper-ul sârb Nenad Lalic.

Dumitru Mihu, preşedintele lui „Ripi” şi-a început discursul cu optimism şi haz. „Începem un nou sezon, dificil, atât prin prisma situaţiei medicale ci şi prin prisma valorii campionatului. Sunt multe echipe foarte puternice. Bugetele, deşi în criză, se pare că au crescut, probabil şi pe fondul alegerilor care urmează. Speranţa e ca meciul tur cu Dinamo să-l jucăm acasă”, a glumit conducătorul roş-galbenilor. Altfel, arena „Electrica” are o altă faţă, cel puţin pe jumătate, căci lucrările evidente s-au încheiat la tribuna I, cu peste 300 de scaune noi şi alte îmbunătăţiri. Gazonul e de asemenea mult schimbat în bine şi bannerul societăţii locale de transport, proprietarului adică, străluceşte înspre o latură a terenului.

Noul staff tehnic îşi începe şi el munca la Ripensia. Cosmin Petruescu nu şi-a adus colaboratori „externi” şi-l va avea pe Iulian Muntean ca „secund”. „Sper să ne atingem obiectivul în trei ani. Sper să urcăm nivelul echipei astfel ca în trei ani să promovăm în Liga I”, a precizat Mihu.

O altă noutate e faptul că Cristian Petcu, coordonatorul Academiei şi profesor la LPS Banatul, a început munca de manager sportiv.


„Mă onorează, din discuţii, am stabilit să fac un pas înainte şi să am mai multe responsabilităţi la club. Eu o să funcţionez mai mult în zona academiei, având obiectiv creşterea şi promovarea jucătorilor spre echipa mare… Am responsabilităţi pe partea tehnică, anumite aspecte de aduceri de jucptiri, tot ce înseamnă parte tehnică în club. E o colaborare pe care am început-o, ne consultăm în permanenţă. Legat de joc, de jucători…”, a specificat Petcu.

Petruescu avea varianta „Ripi” înainte de ASU Poli

La prima declaraţie în faţa presei, la marginea terenului Electricii, Cosmin Petruescu a subliniat că discutase cu Ripensia şi Dumitru Mihu chiar în urmă cu doi ani, când se înţelesese deja, doar verbal în prima fază, cu concitadinii alb-violeţi. „Mă bucur că după prima discuţie, din urmă cu doi ani, chiar când mi-am dat acceptul la ASU Politehnica… aveam un gentlemen agreement, era greu să spun nu. În urma discuţiei avute mi-a prezentat proiectul, mă bucur că la doi ani distanţă mare parte s-a pus şi în practică. E un motiv destul de serios, să incep acest proiect pe termen mediu-lung, nu exclude performanţa. Acest proiect trebuie să aibă paşii lui…”, a explicat „Conferenţiarul”.

„Eu atunci nu ştiam… eu apreciez mai mult o strângere de mână decât orice contract”, a completat Mihu, apărându-se că nu dorea să-l „fure” pe Petruescu.

Şase plecări sunt deocamdată confirmate la Ripensia: Chera, Lungu (ambii Reşiţa), H. Moldovan, Monea (Şelimbăr, L3), Hecsko şi Tînc. Sunt aşteptate şi ceva sosiri. „Suntem in discuţii, nu e deloc uşor. Trebuie să analizăm foarte bine toţi jucătorii veniţi la echipă. E un lot stabil, care joacă de mult timp împreună… Am urmărit ultimele trei meciuri ale echipei, incusiv jucătorii din Moldova, pe wyscout, e un lot bun, de perspectivă”, a adăugat tehnicianul.

Roş-galbenii sunt primii din judeţ care au făcut, azi-dimineaţă, testele pentru depistarea noului coronavirus. Rezultatele sunt aşteptate mâine, pentru circa 33 de persoane (jucători şi staff). Dacă se confirmă toate ca fiind negative, lotul va începe pregătirea „la comun”. Peste cinci zile era prevăzut deja primul test, cu Bazoş (L5). Dar sunt slabe şanse ca acesta să se dispute. Atunci, roş-galbenii plănuiesc un joc în familie. Cantonamentul echipei va fi în perioada 15-24 iulie la Buziaş iar cazarea e la „4 stele”.

Din lotul de 24 prezent la reunire. 11 jucători sunt sub 21 de ani iar cinci chiar U19.

Unul dintre aceştia e Ionuţ Vasluian, care a debutat în sezontul trecut la echipa mare după ce a fost transferat de la Banatul. „Mă bucur să fiu aici, cred că o să fie un an foarte frumos. Avem un staff nou, antrenor nou, suntem o grămadă de copii şi vrem să arătăm ce putem…”, a precizat Vasluian.

În lot au fost promovaţi şi alţi juniori cu trecut la LPS Banatul şi chiar Politehnica. Aşa e cazul lui Mădălin Sturzu, fundaş dreapta născut în 2003, fost campion naţiona la jr. D cu ASU Poli şi el cu trecut la LPS. Gladun şi Marjan „Sârbu” Maric (ambii gen. 2002) sunt de asemenea promovaţi la Ripensia pentru Liga 2 după ce doar cu un an în urmă impresionau pe plan naţional la juniori B cu Banatul.

După ultimele veşti, cei mai vechi jucători în club vor rămâne Gabriel Stoi şi Claudiu Apro, care au „prins” şi Liga 4 cu „Ripi”. „E o perioadă grea din cauza căldurii. In rest, avem toate condiţiile. Bun venit domnului antrenor şi sper să inţelegem filosofia dânsului”, a spus cel din urmă. Apro e şi căpitanul echipei. Despre perioada sa lungă în roşu-galben acesta a adăugat: „Nu mă aşteptam, dar sunt foarte bucuros şi vreau să ajung cu Ripensia cât mai sus posibil”.

Un sârb în pregătiri. Popa OUT?!

A absentat Adrian Popa (31 ani), căruia conducerea vrea să-i rezilieze contactul tot din motive de vârstă. Jucătorul folosit ultima perioadă pe banda dreaptă mai are un an de contract şi era cel mai vechi component al roş-galbenilor, fiind prezent chiar de la startul proiectului! Aceeaşi vârstă o mai are doar Alex Popovici, restul componenţilor fiind tineri şi foarte tineri. „O să vedem zilele următoare”, s-a rezumat să spună Dumitru Mihu despre situaţia lui Adi Popa, care ar avea o clauză prin care înţelegerea poate fi încheiată deja în vara asta.

La capitolul noutăţi, pe lângă portarul Haralambie Mociu, revenit din împrumutul de la Foresta, din afara clubului mai poate fi notată prezenţa sârbului Nenad Lalic (21 ani), un fundaş central de 1,96 metri înălţime! În ediţia 2019-20 acesta a evoluat în liga secundă a Bosniei, la FK Alfa Modrica. El poate juca de asemenea şi „la închidere”.

Lotul prezent la reunire: Păduraru, Şt. Dobre, H. Mociu (revenit de la Foresta Suceava, portari) – Maric (junior), Sturzu (jr.), Ţieranu, Benea, Gavrilă, Gladun (jr.), Dobie (gr. 1); Vasluian, Burdeţ, T. Călin, Stoi, Golda, Lalic (Serbia 2), Apro (gr. 2); A. Macriţchi, V. Macriţchi, Neagu, Sârbu, Urvanţev, Popovici, Tudorache (gr. 3, restul juc. de câmp).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.