Robu, o nouă amenințare la adresa ISC Vest după descoperirea ilegalităților penale...

Robu, o nouă amenințare la adresa ISC Vest după descoperirea ilegalităților penale de la podul Ștefan cel Mare: ”Credeți că eu îmi pun mintea cu ei?”

3
DISTRIBUIȚI

podul dragalina

Primarul Timișoarei a lansat, astăzi, un șir de atacuri dure la adresa celor din Inspectoratul de Stat în Construcții, după ce aceștia au făcut public faptul că lucrările la Podul Ștefan cel Mare de pe bulevardul Dragalina s-au desfășurat, potrivit specialiștilor, fără autorizație de construcție pentru câteva luni. ISC a depus plângere penală în urma controlului efectuat. 

Edilul local apreciază că tema este una electorală, abordată „la ordin” de către specialiștii Inspectoratului de Stat în Construcții.

„Sunt penibili oamenii ăștia, sunt penibili. Ce să mai discut despre ei? Sunt penibili și au fost penibili în toată această perioadă. Nu am ce să discut. Dar văd că e încă un subiect de campanie electorală, că văd că asta fac ei. Au primit ordin, s-au implicat… că sunt tot aceeași, că așa e în țara asta. În mod normal ar trebui, când ajungi la putere, vii cu echipa ta. Ai echipă bună, cetățenii te votează să mai rămâi la putere. N-ai echipă bună pleci și vin alții. Dacă ar fi așa, fiecare ar fi preocupat ca echipa lui să facă performanță pentru a obține voturi. Așa umblăm cu tot felul de ipocrizii. Funcția de prefect cică e funcție apolitică. Ce prostie mai mare ca asta poți inventa? Să spui că reprezentantul Guvernului în teritoriu, Guvern care e unul politic, e apolitic? Trebuie asumate niște lucruri aici.


Asta fac cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții. Credeți că eu îmi pun mintea cu ei?”, a declarat, astăzi, primarul Nicolae Robu, în cadrul conferinței de presă susținută.

Edilul local a precizat că toate lucrările desfășurate la podul Ștefan cel Mare s-au făcut cu respectarea legii.

„Am făcut două poduri superbe – Dragalina și Eroilor. Din fiecare, cam două treimi reprezintă construcții noi. Am consolidat și reabilitat partea veche și am construit poduri noi, unul în aval, altul în amonte, lipite de podul vechi, și, împreună, cele trei poduri constituie un pod de aproape 3 ori mai lat decât a fost podul inițial. (…) Nu-i cu nimic mai prejos un pod construit acum, lipit de un pod vechi, decât unul de sine stătător. (…) Asta e tot.

Le-am făcut și iată că unii sunt deranjați că le-am făcut pentru că timișorenii le apreciază. Și atunci vin să împroaște cu noroi, cu prostii de genul acesta. Ce minte trebuie să ai ca să te legi de așa ceva? E corect tot ce s-a făcut. Mă asigură direcția de specialitate. Știu că sunt fise introduse să se atace anumite teme în perioada asta, că doar știm care e arondarea presei «libere», liberă de conștiință”, a spus primarul.

În luna mai a acestui an, fostul consilier al primarului, acum secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă a convocat o ședință la sediul Inspectoratului Regional în Construcții Vest, la scurt timp după ce primarul Timișoarei s-a plâns că trebuie să plătească, în urma deciziei justiției, o amendă de 10.000 lei pentru autorizațiile de construire emise când patru vile de pe strada Grădinarilor erau deja ridicate.

Potrivit unor surse, în ședință, Iapă le-ar fi explicat celor prezenți că amenzile și controalele făcute în ultimii ani sunt văzute de administrația liberală ca fiind ”abuzuri” și că ”este o comandă politică în cazul primarului Robu”, cerând să se îmbunătățească relația cu primăria.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.