Robu vrea să anuleze PUZ-ul aferent construcţiei de pe terenul de fotbal...

Robu vrea să anuleze PUZ-ul aferent construcţiei de pe terenul de fotbal din Ciarda Roșie: Răul s-a comis atunci când a fost aprobat

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a anunțat, astăzi, că va face demersurile legale pentru anularea PUZ-ului care stă la baza ridicării eliberării unei autorizații de construcție pentru un complex de locuințe pe cinci niveluri, în locul stadionului „Mănușarilor” din cartierul Ciarda Roșie.

Potrivit edilului local, PUZ-ul datează din 2008, iar autorizația de construcție pentru bloc a fost eliberată în decembrie 2019.

Subiectul a fost analizat de edilul local după ce timișorenii din zonă s-au arătat nemulțumiți de faptul că între case a fost aprobată construcția unui bloc cu cinci etaje, cu costul dispariției unui teren de sport.

„În documentele pe care le-am avut la primărie mi s-a explicat că autorizația de construire care a fost dată de mine ca primar, dar nu cu semnătura mea, pentru că eu eram plecat în vacanță din 22 decembrie și autorizația este emisă în 24 decembrie, e totul în regulă.


Și așa este. Este autorizația de construcție care a fost emisă cu respectarea PUZ-ului. (…) Nu știam personal de acel teren. (…) Am fost acolo și cetățenii aveau diverse documente despre care eu nu știam, inclusiv în care era scris că acolo era bază sportivă. Voi iniția demersuri pentru anularea acelui PUZ care a fost, după părerea mea, în mod incorect aprobat în 2008. Eu consider că cetățenii au dreptate că acolo a fost un teren de sport căruia i s-a schimbat destinația cu încălcarea legii sportului valabilă la acea dată. Legea sportului este din 2001, iar PUZ-ul a fost aprobat în 2008. Sunt înscrisuri, nu în Cartea funciară, ci în documente care au fost găsite la OCPI, documente ce au stat la baza PUZ-ului respectiv, sunt înscrisuri în care se spune că acolo a fost teren de sport. Iar legea prevede că schimbarea destinației unui teren de sport se poate face numai prin HG condiționat de crearea unui alt teren de sport comparabil”, a declarat astăzi primarul Nicolae Robu.

Edilul local s-a arătat „revoltat” de faptul că într-un cartier cu case „se încearcă ridicarea unui bloc.”

„Răul s-a comis atunci când a fost aprobat acel PUZ. Eu nu vreau să împroșcăm cu noroi pe nimeni. Proprietarii sunt investitori importanți. Aici, PUZ-ul nu e în regulă. Evident, este proprietate privată, proprietarii pot construi acolo o bază sportivă, dar nu au dreptul de a face ceva ce nu permite legea. Nu știu ce s-a întâmplat în acea perioadă și nu vreau să acuz pe nimeni de nimic. Rolul meu e să stopez ceva ce nu e corect pentru cetățeni și asta o să fac”, a precizat Robu.

1 COMENTARIU

  1. Documente despre care nu ştia, documente care au stat la baza puz-ului… Nu doar în acelea scria că este bază sportivă ci CHIAR ŞI ÎN PUZ-UL CARE A STAT LA BAZA AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUCŢIE EMISE ÎN AJUNUL CRĂCIUNULUI 2019( ,,zona…este ocupată …de un teren de sport…” )! Păi când emiţi o autorizaţie de construcţie nu te uiţi la puz-ul în temeiul căruia o dai şi pe care trebuie să-l respecţi ? Iar dacă nu ai făcut-o cum este totul în regulă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.