Salvați Copiii: 10 milioane de copii nu se vor mai reîntoarce niciodată...

Salvați Copiii: 10 milioane de copii nu se vor mai reîntoarce niciodată la școală din cauza crizei pandemiei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Pixabay

Zece milioane de copii s-ar putea să nu se mai întoarcă vreodată la şcoală din cauza pandemiei de coronavirus. Abandonul şcolar creşte în rândul celor care provin din mediile defavorizate, arată un nou raport al organizaţiei „Salvaţi copiii”, relatează Digi24.ro.

Potrivit raportului, pentru prima dată în istoria omenirii, o întreagă generaţie de copii la nivel mondial şi-a întrerupt educaţia. Până la 9,7 milioane de copii sunt afectaţi de închiderea şcolilor şi există riscul ca aceştia să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală, din motive socio-economice.

Organizaţia avertizează că noua criză ar putea lăsa un deficit de 77 miliarde de dolari în bugetele educaţiei din ţările cu venituri mici şi mijlocii până la sfârşitul anului 2021.

„Aproximativ 10 milioane de copii nu se vor mai reîntoarce niciodată la şcoală iar acest aspect ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru guvernele ţărilor lumii.


Trebuie investit urgent în educaţie pentru a contracara abandonul şcolar”, a declarat Inger Ashing, directorul general al „Salvaţi copiii”.

Cei mai afectați sunt copiii din medii defavorizate, fără acces la educaţie şi lipsiţi de orice fel de material didactic. Înainte de începerea pandemiei, aproximativ 258 de milioane de copii şi adolescenţi abandonau prematur şcoala. Raportul enumeră 12 ţări unde tinerii sunt cel mai expuşi riscului de a rămâne în urmă: Niger, Mali, Ciad, Liberia, Afganistan, Guinea, Mauritania, Yemen, Nigeria, Pakistan, Senegal şi Coasta de Fildeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.