Sărbătoare pentru fostul membru Phoenix Erlend Krauser

Sărbătoare pentru fostul membru Phoenix Erlend Krauser

0
DISTRIBUIȚI

Erlend Krauser, considerat de specialiști drept unul din cei mai buni chitariști ai României și care este fostul membru al legendarei trupei Phoenix, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 62 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani!

Artistul s-a născut pe 19 iulie 1958 la Timișoara, într-o familie muzicală, tatăl fiind muzician profesionist, angajat al Filarmonicii Banatul și profesor la liceul de muzică. Artistul are un frate mai mic, basistul Dixie Krauser, iar bunica lui a fost verișoară cu actorul Johnny Weissmüller, interpretul celebrului personaj Tarzan. „La vârsta de cinci ani am primit o vioară și tatăl meu – violonist de orchestră și profesor de vioară – mi-a spus că voi deveni un violonist. M-am luptat cu vioara până când am început să o urăsc. Suna foarte strident în urechea mea stângă… I-am spus bunicului meu că am nevoie de o chitară electrică.


Nu era ușor în România, în 1970. Dar am avut noroc, câteva zile mai târziu am avut chitara… Am început să studiez zilnic, până când degetele îmi sângerau… Sunetul chitării electrice m-a făcut fericit și cu sunet. Mă refer la sunetul unui vechi radio rusesc la care am legat chitara pentru a cânta“, și-a amintit muzicianul care a părăsit țara noastră în 1977, clandestin, împreună cu membrii formației Phoenix.

După ce a ajuns în Germania, împreună cu Josef Kappl, s-a alăturat formației Lake și în anii ‘80 a colaborat pentru perioade mai scurte sau mai lungi cu nume ca Goombay Dance Band, Taco, Ricky Shane sau Roter Mund. Începând din anul 1992, Erlend Krauser a cântat alături de celebrul artist german James Last, până la decesul acestuia.

Cu doi ani în urmă, artistul și-a lansat albumul „Last Discoveries“. Materialul a fost editat în studioul său propriu din Hamburg, iar fotografia de pe coperta albumului îi aparține fotografului timișorean Dragoslav Nedici și a fost făcută la Gărâna Wolf Blues Festival, unde Erlend Krauser a susținut un concert. De-a lungul anilor, Erlend Krauser a lansat și o serie de videoclipuri inedite, care subliniază virtuozitatea binecunoscultului artist, cel mai recent dintre acestea find publicat în luna mai a acestui an, pe pagina de Youtube a celor de la Kemper Amps Official.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.