Scandal la Filarmonica Banatul. Mai mulți angajați susțin că evenimentul programat de...

Scandal la Filarmonica Banatul. Mai mulți angajați susțin că evenimentul programat de Ziua Timișoarei nu respectă normele de protecție împotriva COVID-19. Răspunsul directorului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook/Ioan Gârboni

Sunt din nou neînțelegeri între conducere și mai mulți angajați la Filarmonica Banatul din Timișoara, în contextul organizării, în această seară, în Parcul Rozelor, a unui concert simfonic, dirijat de maestrul Cristian Măcelaru.

Angajații filarmonicii susțin că evenimentul organizat nu respectă regulile anti-coronavirus. Ei au transmis o adresă în acest sens și DSP Timiș.

Afirmațiile acestora sunt respinse de directorul filarmonicii, Ioan Gârboni: „Din cei 210 angajați ai filarmonicii, patru persoane sunt cele care tulbură apele, de fapt este o furtuă într-un pahar.


Filarmonica Banatul a luat toate măsurile legale de protecție a colegilor mei. Toată orchestra este prezentă pe scenă diseară la ora 9, nu există nicio atitudine  împotriva acestui concert. Au reclamat peste tot. Au reclamat la București, a venit poliția, a făcut o anchetă. S-a constatat că toată lumea poartă măști, s-a măsurat scena, scena are 400 mp la 80 de muzicieni. Toți au avut mască, toți colegii mei au primit apă minerală, poliția a verificat inclusiv sălile de studiu.”

Potrivit DSP Timiș, la adresa lansată de unul dintre angajații filarmonicii, Ion Vidu, prin care acesta reclamă ilegalitatea concertului, a fost emisă o notă de răspuns, răspuns care ar fi neconform, iar cel care l-a întocmit va fi „afectat” de o notă internă.

„Domnului petent Ion Vidu i-a fost emisă o notificare rectificativă. Totodată, precizăm că, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire și pentru funcționarea obiectivelor ce desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației, acest gen de evenimente nu face obiectul actelor de reglementare sanitară emise de către Direcția de Sănătate Publică Timiș„, se arată în adresa DSP Timiş.

Concertul Vocal – Simfonic Extraordinar susținut de orchestra și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru va avea loc în această seară, de la ora 21:00, pe scena din Parcul Rozelor.

DSP Timiş mai precizează că la un asemenea eveniment pot lua parte cel mult 500 de persoane, cu respectarea unei distanţe de doi metri între participanţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.