ȘICANE Ce motiv a inventat administrația Robu pentru a-i bloca strângerea de...

ȘICANE Ce motiv a inventat administrația Robu pentru a-i bloca strângerea de semnături USR-istului Fritz

2
DISTRIBUIȚI

Candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Timișoara spune că actuala administrație îi condiționează emiterea autorizației pentru amplasarea unor corturi de campanie în oraș de prezentarea unui aviz eliberat de Direcția de Sănătate Publică.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz explică faptul că de trei săptămâni încearcă să obțină autorizația primăriei pentru amplasarea unor corturi în oraș. Corturile ar fi destinate strângerii de semnături necesare depunerii candidaturii.

„Primăria insistă să aducem un aviz de la Direcția Județeană de Sănătate Publică (DSP). Așa că ne-am adresat acum o săptămână și DSP care nu știe ce să facă pentru că nu are nici temei legal și nici competență să dea un astfel de aviz. Am întrebat colegii din țară dacă lor li s-a solicitat așa ceva.


Previzibil, e o noutate absolută. Timișoara, primul oraș liber… Nu e prima oară când domnul Robu ne bagă bețe în roate ca să nu putem să strângem semnături, deși, conform tuturor prevederilor legale, avem dreptul să facem asta”, a scris Fritz pe Facebook.

El vorbește despre necesitatea organizării acțiunii strângerii de semnături în corturi, în contextul actual. „Vrem s-o facem în condiții sanitare optime, cu dezinfectant, pixuri de unică folosință, fără aglomerări. Ce ipocrizie că primăria ne pune piedici să desfășurăm strângerea de semnături în condiții sanitare, justificându-se tocmai cu argumente de «sănătate». Fac un apel urgent la domnul primar Robu să autorizeze ACUM amplasarea corturilor în oraș!”, precizează Fritz.

Pentru ca numele lui Fritz să apară pe buletinul de vot la alegerile locale sunt necesare strângerea a 1.700 de semnături.

În context, Cristian Brâncovan, activistul care și-a anunțat candidatura independentă la președinția CJ Timiș, organizează  acțiuni de strângere de semnături în centrul Timișoarei în fiecare zi, după ora 17. El și-a amplasat o masă unde strânge aceste semnături, în apropierea operei.

Foto: Facebook/ cristibrancovan

2 COMENTARII

  1. PENIBILI!!! Acum 4 ani, o mână de oameni destoinici, de ordinul zecilor au strâns semnături de ordinul zecilor de mii iar acum USR – ul cu mii de membrii și bani de la buget, se lamentează pentru 1700 de semnături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.