Soluție radicală pentru Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. Nicolae Robu vrea...

Soluție radicală pentru Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. Nicolae Robu vrea ca proiectul să fie „confiscat” de administrația locală

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei vrea să își asume proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană, a anunțat edilul local, în fața membrilor din Comitetul de conducere al Asociației TM2021, care s-a reunit în ședință în această după-amiază.

În ședință, primarul Nicolae Robu le-a spus celor prezenți că proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană va fi asumat de Primăria Timișoara, întrucât domnia sa reprezintă legal orașul, ca urmare a voturilor pe care le-a obținut la ultimele alegeri locale. „Nu o să lăsăm acest proiect să eșueze și, prin urmare, va fi asumat de Primăria Timișoara”, a spus primarul Timișoarei.

Comitetul director s-a reunit să discute modificările propuse la statutul asociației.

„Pentru a înregistra o modificare la statut este nevoie, din punctul meu de vedere, de toate actele adiționale care trebuie modificate, articol cu articol. Noi ne-am trezit cu un statut în proporție de 80% nou, cu alt concept, nu respectă dosarul de candidatură, nu se încadrează în prevederile OUG 26 și nu am fost consultați deloc vizavi de nevoile asociației.


A fost întocmit, (n.r. – documentul cu modificările la statut) conform domnului Clipa, la solicitarea domnului primar Robu. Astăzi, în ședința de board am fost de acord să discutăm, domnul Robu nu a fost de acord să discutăm articol cu articol și a spus că acesta va fi statutul după care această asociație va funcționa. (…) Domnul Robu s-a supărat, s-a ridicat în picioare și a spus că își va asuma acest proiect Primăria Timișoara”, a declarat Horațiu Rada, președintele Consiliului Director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Potrivit unor surse juridice, una dintre variante ar fi ca primăria să se retragă din asociație, ceea ce ar duce practic la dizolvarea acestei entități și, prin urmare, înființarea uneia noi sub coordonarea edilului-șef al Timișoarei.

„Nu cunosc strategia domnului primar, dar, conform dosarului de candidatură, cele trei instituții majore (n.r. – Primăria Timișoara, CJ Timiș și Ministerul Culturii) și-au asumat acest proiect, chiar dacă primăria e principalul finanțator”, a mai spus Rada.

La finalul ședinței din această seară, membrii Comitetului director au stabilit că în 14 iulie va avea loc Adunarea Generală a asociației, forumul conducător al acestei asociații. În acea ședință vor fi discutate și supuse la vot modificările la statut din documentul prezentat în această seară, cele propuse de Alianța USR+PLUS și dacă mai vor fi alte propuneri, inclusiv acelea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.