Spitalul de Psihiatrie Gătaia își face pavilion cu zonă roșie în care...

Spitalul de Psihiatrie Gătaia își face pavilion cu zonă roșie în care vor fi tratați bolnavii cu COVID-19. La „Victor Babeș” e plin

2
DISTRIBUIȚI
Foto: spitalgataia.ro

Șapte dintre pacienții Spitalului de Psihiatrie Gătaia confirmați cu coronavirus și transferați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara s-au reîntors la Gătaia. Aici vor fi tratați în baza unui protocol încheiat cu medicii de la Babeș.

„Astăzi așteptăm avizul de la DSP. O să fie zonă roșie, avem pavilion pentru pacienții noștri să îi tratăm aici și un protocol între  «Victor Babeș» și noi, pentru tratament”, a declarat, în această dimineață, directorul Spitalului de Psihiatrie Gătaia, Cornelia Șargan. În același pavilion vor fi tratați și cei doi pacienți confirmați cu COVID-19, care rămăseseră în spitalul din Gătaia.

„Pacienții au fost preluați de la Gătaia duminica trecută. Au fost evaluați și monitorizați și pentru că sunt asimptomatici s-a făcut o convenție cu spitalul din Gătaia să fie preluați pentru că ei au patologia psihiatrică de fond, iar partea cu COVID nu punea probleme medicale. Ei au fost externați și trimiși către Gătaia. Totul s-a făcut cu recomandarea DSP”, a declarat directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Diana Manolescu.

Între timp, cei din spitalul de la Gătaia încă așteaptă rezultatele testelor care au transmite către laboratoare.

„Până acum, toate testele au fost negative.


Mai avem de recoltat astăzi în jur de 70 de persoane. Laboratoarele s-au aglomerat și ne-au rugat să nu mai trimitem foarte multe teste într-o singură tură. După ce încheiem recoltările, retestăm cei din secția în care a izbucnit focarul”, a mai spus directorul spitalului. Potrivit sursei citate, în acest moment se mai așteaptă rezultatele de la 72 de teste. În spital lucrează 270 de angajați și sunt internați în jur de 350 de pacienți.

Infirmiera de la care a izbucnit focarul de COVID-19 în spitalul din Gătaia este în continuare internată la „Victor Babeș”. Potrivit unor surse, și șotul acesteia a fost testat pozitiv. El nu este angajatul spitalului.

Pe de altă parte, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara sunt internați, în acest moment, 60 de pacienți confirmați cu COVID-19, din care 5 sunt pe terapie intensivă.

„În total pe ATI, pe COVID, suntem plini, dar mai avem posibilitatea să suplimentăm cu două locuri. Va veni unitatea mobilă astăzi-mâine și acolo mai avem încă 12 locuri. În spital nu mai avem locuri. S-ar putea să avem maximum încă un salon care e strict pentru urgențe, în momentul în care vine ambulanța cu vreo situație deosebită. Iar partea de chirurgie toracică a fost transformată în zonă COVID și am suplimentat inițial de acolo cu locuri”, a declarat directorul medical de la „Victor Babeș”, Diana Manolescu.

UPDATE ISU Timiș anunță că amplasează astăzi în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara unitatea de terapie intensivă mobilă, „având în vedere solicitarea primită din partea spitalului”. Autospeciala de terapie intensivă va fi funcțională din această seară.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.