STPT preia oficial transportul public în zona metropolitană. Care sunt condițiile agreate...

STPT preia oficial transportul public în zona metropolitană. Care sunt condițiile agreate de consilierii locali

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook/STPT

Consilierii locali au aprobat astăzi o hotărâre prin care transferă către Societatea de Transport Public Timișoara sarcina de a asigura transportul public local în zona metropolitană.

Documentul a fost aprobat cu 16 voturi „pentru”. Decizia vine după ce, în 19 iulie, aleșii au aprobat un alt document ce stabilește că 10% din vânzările de bilete și abonamente STPT merg spre Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, pe lângă redevența de 3% pe care STPT, ca operator de transport, trebuie să o achite asociației.


Hotărârea este practic una de aprobare a studiului de oportunitate pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Societatea Metropolitană de Transport Timișoara”.

Potrivit contractului care urmează să fie semnat între STPT și SMTT, în baza HCL aprobată astăzi, Societatea de Transport Public din Timișoara va gestiona transportul public în comun din Ghiroda, Remetea Mare, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român, Dumbrăvița, Dudeștii Noi, Săcălaz, Becicherecu Mic, Sînandrei, Șag, Satchinez, Orțișoara, Giarmata, Pădureni și Biled.

Contractul are o durată de 10 ani, iar valoarea totală estimată, pentru această perioadă de timp, este de aproape 850 de milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Operatorul – STPT – se obligă să plătească redevedență SMTT și 10% din încasările din bilete și abonamente.

Societatea Metropolitană de Transport Timișoara a fost constituită în 2009 și este responsabilă de managemenul transportului public local în aria metropolitană. Din asociație fac parte localitățile Timișoara, Ghiroda, Moșnița Nouă, Remetea Mare, Săcălaz, Dumbrăvița, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Sânmihaiu Român, Satchinez, Sînandrei, Giarmata, Orțișoara, Biled, Pădureni și Șag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.