Timișoreanul Sascha Bota lansează un nou album alături de colegii din trupa...

Timișoreanul Sascha Bota lansează un nou album alături de colegii din trupa britanică The Navarra String Quartet

0
DISTRIBUIȚI

The Navarra String Quartet, formația britanică ce îl are în componență pe artistul timișorean Sascha Bota pregătește lansarea discului „Love & Death – An introspective Journey in the Human Mind”, materialul discografic urmând să fie lansat în 17 iulie, la casa de discuri Orchid Classics.

„Cu sălile de concerte închise, găsim acum un sens mai profund în practica noastră artistică. Am găsit mijloace alternative de conectare, în ciuda granițelor stabilite de distanțarea socială, datorită libertăților facilitate de tehnologiile digitale, iar în acest nou peisaj de descoperire și explorare creativă anunțăm lansarea noului nostru album. Am înregistrat CD-ul în luna decembrie a anului trecut, în frumoasele împrejurimi din Monmouth. În speranța că ar putea ajuta la ușurarea vieții noastre culturale și la aducerea experienței concertelor noastre în casa dumneavoastră, suntem încântați să vă invităm să beneficiați de o vânzare exclusivă înainte de lansare. Ne considerăm incredibil de norocoși de a putea împărtăși această muncă cu dumneavoastră și sperăm că această lansare ne va asigura revenirea pe scenă în viitor“, se spune în prezentarea acestui material discografic.

Precomenzile pentru albumul care a avut parte de o cronică pozitivă și în ziarul britanic The Guardian se pot face aici.

„Avem perioada de prelansare de disc, timp în care fiecare comandă de un disc ne ajută să ne clasăm într-un top al formațiilor de gen, ceea ce-ar ajuta imens cvartetul să rezistăm în perioada asta dificilă“, ne-a declarat Sascha Bota.

Alexandru-Mihai (Sascha) Bota s-a născut la Timișoara într-o familie de muzicieni, iar cariera de muzician de cameră, solist și membru în orchestră l-a purtat în toată lumea.


Sascha și-a început studiile muzicale la 5 ani, mai întâi la vioară și apoi violă, câștigând premiul I timp de 5 ani consecutivi la Concursul pentru tineri muzicieni.

A obținut o bursă pentru a studia cu Gérard Caussé la Escuela Superior de Música Reina Sofía din Madrid și apoi și-a continuat studiile cu Thomas Riebl la Universitatea Mozarteum din Salzburg, absolvind masterul în 2008. În 2010, Sascha a studiat la Basel cu Walter Levin din cvartetul LaSalle. Sascha Bota s-a mutat la Londra în 2017, după ce a petrecut 5 ani la Sydney ca membru al Australian Chamber Orchestra. În ultimii ani, a cântat ca solist în orchestre precum Orchestra Aurora, Britten Sinfonia, London Mozart Players, Academy of Ancient Music, English Chamber Orchestra și Philharmonia Orchestra, dar și muzică de cameră cu membrii ai orchestrelor London Simphony Orchestra și St. Martin-in-the-Fields.

În 4 iunie, Sascha Bota a susținut un concert în Londra alături de pianistul Cameron Roberts. Acesta a fost primul concert din “Seria Enescu” după măsurile de carantină anunţate în martie în Regatul Unit și a fost dedicat comunităţii româneşti din Marea Britanie şi contribuţiei aduse de aceasta în lupta împotriva pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.