Timișoreni revoltați de faptul că într-o zonă cu mai multe case istorice...

Timișoreni revoltați de faptul că într-o zonă cu mai multe case istorice s-ar putea ridica un complex cu șapte etaje

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii care locuiesc pe strada Anton Seiller situată în cartierul Iosefin declarat monument istoric au semnat o scrisoare deschisă prin care își exprimă nemulțumirea față de intenția de a fi aprobată ridicarea în zonă a unui complex imobiliar cu șapte etaje. Oamenii spun că „marele zid” ce ar urma să apară acolo, dacă proiectul va fi aprobat, le încalcă dreptul la viață privată.

Noul proiect imobiliar aflat în curs de aprobare urmează să fie amplasat pe terenul fostei fabrici de pălării Paltim. Va avea o înălțime de 23 de metri. În zonă, regimul de înălțime este de 10,5 metri, adică P+1, spun locuitorii zonei.

Acolo deja au început demolările, iar oamenii se plâng de faptul că le vibrează casele. Ei se tem că fiind monumente istorice, locuințele vor nu rezista, în momentul în care vor fi demarate construcțiile propriu-zise.

Din toamna anului trecut, de când s-a prefigurat ridicarea acestui complex imobiliar, locuitorii celor 13 case de pe stradă au avut mai multe întâlniri atât cu investitorii, cât și cu primarul Timișoarei. În cadrul acestora, oamenii au adus în discuție înălțimea imobilelor care urmează să fie construite și intrările către garajele subterane și ieșirile acestora.

„Am cerut atunci o regândire a acestui proiect pentru că în forma prezentată însemna că pe strada noastră urma să se ridice un zid, iar traficul auto urmează să se intensifice vizibil, având în vedere că urmează să se construiască atât o zona rezidențială, cât și una de birouri și una comercială.


În aceste condiții noi am propus: realizarea unor retrageri mai generoase ale clădirii care urmează să se construiască pe strada Anton Seiller, astfel încât să nu ne fie luat cu totul dreptul la viață privată; implementarea de stradă sensul unic pentru calmarea traficului; mutarea intrării și ieșirii din garajele subterane pe strada Jiul”, scriu locuitorii în scrisoarea deschisă.

O dezbatere publică în acest sens va avea loc pe ZOOM, în 29 iulie, de la ora 12.

„Rugăm întreaga comunitate locală să ni se alăture la dezbaterea publică organizată de PMT – în încercarea de a convinge autoritățile competente să nu permită ridicarea unui zid care ar urma să ne afecteze exercitarea în condiții de normalitate a dreptului la viață intimă, privată și de familie. Dacă astăzi ni se întâmplă nouă asta, mâine orice timișorean poate să se trezească într-o situație asemănătoare”, se mai arată în scrisoarea deschisă semnată de timișorenii care locuiesc pe Anton Seiller.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.