TM2021, în pericol. PSD: Totul din cauza unui jupân care crede că...

TM2021, în pericol. PSD: Totul din cauza unui jupân care crede că funcția de primar îi conferă dreptul de a se ridica deasupra legii

0
DISTRIBUIȚI

Social-democrații îl acuză pe primarul Timișoarei de deturnarea proiectului Timișoara 2021, „cu riscul de a crea un scandal național și internațional”.

Potrivit unui comunicat transmis de PSD Timiș, „despotic, ilegal, arogant și dornic să servească clienți de casă ai proiectelor pe bani publici, primarul Timișoarei vrea să deturneze proiectul Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii chiar cu riscul de a crea un scandal național și internațional”.

Social-democrații îl acuză pe Nicolae Robu de abuz de putere și de faptul că ar fi orchestrat o manevră prin care și-a impus proiectele în ultima ședință de consiliu local.

„Apropierea campaniei electorale în care trebuie să deconteze mari eșecuri ale ”modernizării în forță” pare că i-a luat mințile lui Nicolae Robu și l-a făcut să țintească obsesiv proiectul pentru care se dă peste cap de câteva săptămâni să-l treacă aproape cu japca sub comanda lui exclusivă – Timișoara 2021. Cu câteva zeci de minute înaintea ședinței de plen de ieri, proiectele au apărut pe lista suplimentară, fără documente de avizare și fără note de fundamentare, doar cu niște titluri referitoare la proiectul capitalei europene a culturii”, spun cei de la PSD care au refuzat să voteze proiectele, argumentând prin faptul că nu au dorit să fie parte a unui „simulacru de ședință”.

Social-democrații își ridică semne de întrebare cu privire la modul în care primarul a obținut voturile necesare pentru aprobarea proiectelor de pe ordinea de zi din ședința de consiliu local, invocând faptul că două dintre voturi ar fi fost „adunate telefonic de la doi consilieri absenți de la ședință”.

„Dincolo de faptul că e abuziv și ilegal, putem spune că demersul lui Nicolae Robu este unic sau pe cale să devină așa.


Asta pentru că liberalul-președinte are toate șansele să devină primul primar din Europa care ratează premiul pentru un oraș capitală europeană a culturii. Și totul din cauza obsesiei unui jupân care crede că funcția de primar îi conferă dreptul de a se ridica deasupra tuturor, chiar deasupra legii, pentru a-și duce ambițiile, orgoliile și obsesiile până la capăt, chiar cu riscul să facă Timișoara și timișorenii de râsul Europei”.

Vă reamintim că ieri, Consiliul Local Timișoara a aprobat propunerea primarului Nicolae Robu de a trece sub controlul administrației publice proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021. Mai mulți consilieri locali au fost nemulțumiți de faptul că au ajuns în posesia proiectului de hotărâre cu mai puțin de două ore înainte de începerea ședinței. De altfel, documentul nu a trecut nici prin comisiile de specialitate ale consiliului local.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.