Toţi jucătorii şi staff-ul Ripensiei au ieşit negativ la testarea pentru depistarea...

Toţi jucătorii şi staff-ul Ripensiei au ieşit negativ la testarea pentru depistarea coronavirusului. Roş-galbenii se pregătesc deja în condiţii normale

0
DISTRIBUIȚI

Veste bună pentru trupa de la Pădurea Verde. Cei de la Ripensia au efectuat luni testarea PCR pentru depistarea COVID-19 şi niciun membru al staff-ului sau al lotului nu a ieşit pozitiv. Astfel, deja de ieri, timişorenii s-au putut pregăti fără anumite restricţii. De asemenea jucătorii pregătiţi de Cosmin Petruescu au „verde” şi la disputarea de jocuri amicale, deocamdată însă tot cu formaţii care au efectuat la rândul lor testele Covid.

Deja de luni seara timişorenii care se pregătesc pe „Electrica” au aflat că nu au probleme cu noul coronavirus. „Antrenamentele sunt la comun, dar se lucrează pe grupe, compartimente. E bine că nu mai avem alte restricţii”, ne-a spus Cosmin Petruescu. În total au fost testate 33 de persoane, jucători, staff medical, staff tehnic. „Se va repeta la fiecare şapte zile din ce am înţeles, din discuţiile cu staff-ul medical”, a precizat tehnicianul.

Există şi un mic minus la „Ripi”, faptul că îşi doreau un prim joc mai uşor cu FC Bazoş din Liga a V-a, testul anunţat pentru 11 iulie a fost însă anulat oficial.


Era greu de crezut că echipa din „Judeţ” va efectua la rândul ei testarea pentru COVID-19. „Nu putem juca cu cei de la Bazoş, ei nu au efectuat testele Covid, e imposibil de jucat, nu ne permit protocoalele medicale”, a confirmat „Conferenţiarul”. Din lista curentă de adversari din perioada de pregătire doar CSM Reşiţa a mai făcut testarea.

Timişorenii roş-galbeni se pregătesc în acelaşi efectiv de la reunire conform antrenorului ripensist. În continuare la antrenamente participă longilinul fundaş central sârb Nenad Lalic. „La cartea sa de vizită e un jucător interesant, trebuie să vedem la ce nivel e faţă de jucătorii pe care-i avem noi în lot la momentul actual”, a precizat Cosmin Petruescu despre „trialistul” extracomunitar.

În continuare Ripensia ar aştepta întăriri, de afară, dar şi din ţară. „Sunt mai multe variante. Sper să fim inspiraţi în alegerile pe care le facem. Nu ne grăbim, nu vrem să facem transferuri doar de dragul de a le face. Nu vrem să facem schimbări radicale. Ceea ce vine trebuie să aducă plus valoare. …pe posturile jucătorilor de care ne-am despărţit, în special în compartimentele respective, în zona de fundaşi centrali şi ne-ar mai interesa un atacant de careu, astfel încât să avem o concurenţă pe poziţiile respective”, a subliniat Petruescu. Bineînţeles, orice nouă adiţie la lot trebuie să facă obligatoriu testarea pentru COVID-19.

Pe de altă parte, clubul ar putea ajunge curând la şapte despăţiri. Adrian Pop, cel mai vechi component, e în discuţii cu conducerea pe această temă. El mai avea un an de contract. Despre cei plecaţi „Conferenţiarul” a spus că „sunt jucători a căror valoare nu poate fi contestată, au evoluat constant la nivelul Ligii 2. Nu e o problemă personală cu niciunul, e pur şi simplu o alegere care ţine de politica şi de viziunea clubului. De proiectul pe termen mediu şi lung”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.