Un hunedorean a fost înștiințat de autorități că în urmă cu două...

Un hunedorean a fost înștiințat de autorități că în urmă cu două luni, în starea de urgență, a fost amendat. Ce demersuri face acum

0
DISTRIBUIȚI

Un hunedorean a aflat abia luna trecută că a fost sancționat în perioada stării de urgență pentru că ar fi completat greșit declarația și că trebuie să plătească o amendă de 2.000 de lei. Bărbatul contestă acțiunea în instanță.

Bărbatul din Deva a aflat că a fost amendat abia în iunie, când a primit acasă procesul-verbal, anunță Digi24.ro.

„Clientul meu a fost să ajute o rudă mai în vârstă, a bifat acolo că asigură bunurile de strictă necesitate, fără să conştientizeze că se referea doar la persoana sa şi a membrilor din cadrul gospodăriei şi că ar fi trebuit să bifeze ajutorarea unei persoane vulerabile.


A fost sancţionat, dar nu i s-a comunicat pe loc procesul-verbal, i-a fost comunicat prin poştă la două luni după ce a fost efectiv oprit de poliţie”, a declarat Lavinia Stroia, avocat al Baroului Hunedoara.

În instanțele din țară deja au fost câștigate mai multe procese intentate de persoane care au fost sancționate în perioada stării de urgență, după ce Curtea Constituţională a decis că amenzile date pentru încălcarea ordonanţelor militare sunt ilegale. Statul român este obligat să restituie banii în cazul în care oamenii au apucat să plătească amenzile luate.

În perioada stării de urgenţă, peste 300.000 de români au fost sancționați, iar cuantumul amenzilor s-a ridicat la 12 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.