Un județ din vestul țării, printre cele în care nu s-a efectuat...

Un județ din vestul țării, printre cele în care nu s-a efectuat niciun test COVID-19

1
DISTRIBUIȚI

În Timiș au fost prelucrate, de la începutul pandemiei până în prezent, aproape 40 de mii de teste Sars-CoV2, dintre care aproximativ 5 mii doar în ultima săptămână.

Potrivit DSP Timiș, „de la începutul pandemiei Covid-19 și până în prezent, în laboratoarele din județul nostru, autorizate pentru testare RT-PCR, au fost prelucrate 39.877 teste Sars-CoV 2, pentru persoanele aflate în județul Timiș.


Dintre acestea, 5.034 teste au fost efectuate în ultima săptămână”.

Jurnaliștii de la G4Media.ro scriu că în județul Arad s-au făcut, în același interval de timp, 8.862 de teste, iar în județul Hunedoara – 5.226. Potrivit sursei citate, Caraș-Severinul se află printre cele patru județe la nivel național în care nu a fost făcut niciun test, iar populația din Călărași, Giurgiu, Vâlcea și Caraș-Severin este testată în centrele din alte localități.

Conform sursei citate, cele mai multe teste au fost prelucrate în București: 296.365, iar cele mai puține în Dâmbovița – 697 de teste. La nivel național, media de testare este 42,5 teste la 1.000 de locuitori.

Potrivit G4Media.ro, în România există 116 centre de testare, dintre care 95 de stat și 21 private. Din 26 februarie până acum au fost realizate, la nivel național, 824.343 de teste. În total, au fost confirmate 31.381 de persoane infectate cu coronavirus.

În ceea ce privește rata cazurilor pozitive raportate la numărul de teste realizate, cele mai mici rate se înregistrează în județul Cluj – 1,06%, București – 1,23% și Timiș – 1,37%.

1 COMENTARIU

  1. Politicienii din Caras au alte treburi.Un deputat pnl va schimba directorul teatrului german din Timisoara ca are anumite interese.Pressalert urmarirti subiectul,cat de curand se va produce.Pnl Caras conduce TImisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.