Unanimitate pentru „centrul” care va gestiona proiectele TM2021. Regulamentul, organigrama și salariile...

Unanimitate pentru „centrul” care va gestiona proiectele TM2021. Regulamentul, organigrama și salariile personalului nu sunt publice

1
DISTRIBUIȚI

Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene al Municipiului Timișoara s-a înființat astăzi prin votul consilierilor locali.

Documentele care însoțesc acest proiect și în care sunt prevăzute atât regulamentul centrului, cât și organigrama și nivelul salariilor de bază pentru cei care vor deservi această entitate nu sunt publicate pe site-ul primăriei.

„Am făcut toate preparativele și azi suntem în măsură să și aprobăm înființarea centrului respectiv, exact așa cum am spus ca va fi rânduit, după legislația dedicată așezămintelor culturale. Va mai trece ceva vreme până operaționalizăm centrul. Până atunci, proiectele vor fi gestionate prin casa de cultură”, a spus primarul Nicolae Robu.

Proiectul său a fost votat de 16 consilieri și nu a înregistrat niciun vot negativ sau vreo abținere, potrivit anunțului făcut de viceprimarul Dan Diaconu, cel care a prezidat ședința de CL.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, „se înființează Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene al Municipiului Timișoara, instituție publică, cu personalitate juridică, care funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, cu sediul în Timișoara, strada Vasile Alecsandri, nr.


1, județul Timiș”.

Celelalte articole ale documentului prevăd aprobarea regulamentului de organizare și funcționare, organigrama și statul de funcții pentru centrul de proiecte culturale și nivelul de salarii de bază pentru personalul din cadrul centrului. Aceste anexe nu sunt însă publicate pe site-ul Primăriei Timișoara.

Discuțiile cu privire la înființarea centrului au apărut în spațiul public acum aproximativ trei săptămâni, când primarul a anunțat că dorește să își asume proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană. Cel mai recent, edilul local anunța că până la finalul acestei luni va convoca adunarea generală a Asociației TM2021 care să discute modificarea statutului.

Se va porni de la documentul întocmit în acest sens de avocatul Cristian Clipa, la inițiativa lui Nicolae Robu, și nu de la statutul asociației care este în vigoare, a precizat edilul local. În context, Robu a declarat că în cazul în care aceste modificări vor fi operate, acest lucru ar echivala cu recredibilizarea asociației, iar atunci parte din finanțarea proiectelor capitalei culturale va putea fi derulată în continuare prin asociație.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.