Vama Cenad, închisă din nou turiștilor de către autoritățile maghiare. Condiții obligatorii...

Vama Cenad, închisă din nou turiștilor de către autoritățile maghiare. Condiții obligatorii pentru românii care trec granița

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a anunțat, astăzi, ce măsuri au dispus autoritățile maghiare privind intrarea cetățenilor români pe teritoriul statului veci

”Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a fost informat de autorităţile maghiare că, începând cu vineri seara, de la ora 23.00, prin P.T.F. Cenad – Kiszombor, atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire în/din Ungaria se permite tranzitul doar mijloacelor de transport marfă până la 7,5 tone și lucrătorilor transfrontalieri. Pentru celelalte categorii de participanți la traficul de frontieră este necesară utilizarea culoarelor de tranzit constituite pe teritoriul Ungariei”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Autoritățile de frontieră maghiare au precizat că tranzitarea teritoriului Republicii Ungaria este permisă cu respectarea următoarelor condiții: vor permite intrarea în ţara vecină, dacă persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19 şi pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație.

În acest sens, facem precizările că autoritățile de frontieră maghiare au comunicat condițiile impuse cetățenilor care intră în Ungaria din Romania pentru efectuarea unei călătorii pe teritoriul acestui stat.


Astfel, la intratea în Ungaria persoanele vor fi supuse examinarii medicale iar în cazul în care prezintă simptome specifice Covid 19 nu li se permite accesul pe teritoriul acestui stat. În situația în care persoanele sunt asimptomatice pentru a li se permite intrarea pe teritoriul Ungariei este instituită obligativitatea carantinării institutionalizată sau izolării la domiciliu, cu luarea în evidență de către autoritățile sanitare maghiare.

Nu se impune măsura carantinării sau izolării persoanelor care vin din România și prezintă la controlul  de frontiera 2 teste moleculare negative pentru infecția cu SARS – COV – 2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.