Variantă alternativă la piesa „Păsări în zbor deasupra unui câmp cu maci”,...

Variantă alternativă la piesa „Păsări în zbor deasupra unui câmp cu maci”, semnată Stepan Project, și album Best Of Pro Musica VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Stepan Project a lansat o variantă alternativă a piesei „Păsări în zbor deasupra unui câmp cu maci”, care inițial a apărut pe cvadruplul album „Lumina“, lansat în 2012 – sub numele de „Flying Birds Over a Poppy Field”.

„Noua piesă e o variantă alternativă la piesa apărută pe «Lumina». Este o variantă alternativă, exact cum a fost și «Cântecul pentru lumină», piesa omagiu adusă celor care luptă împotriva pandemiei, pe care am publicat-o acum o lună și jumătate. La această variantă a piesei a fost o muncă de studio. Și pentru că tehnologia ne permite, a fost o colaborare internațională. Eu sunt la Nădlac, unde am aparatura necesară pentru a lucra. Doru Apreotesei este la Bangkok, el este un nume nou față de varianta din 2012 a piesei. A treia parte unde s-a realizat această versiune este Toronto. Acolo piesa a fost remixată, au fost scoase multe canale de zonă electronică. Am insistat să aibe o turnură mai acustică și aerisită întregul arsenal sonor al piesei. Buna noastră colegă și prietenă Dana Borteanu apare și ea ca backing vocal și este la fel un personaj nou. Masterizarea de la Toronto a fost realizată de Florin Buciu, care a făcut o treabă foarte bună. Studioul lui numit Fandango Recording Toronto a făcut o treabă foarte bună și sunt mulțumit pe deplin de sunet. Pavel Vereș a făcut grafica. Fond vizual cu o animație minimalistă. Zborul păsărilor nu are nimic săritor în ochi, te poartă… și te lasă să asculți în voie”, ne-a declarat Ilie Stepan despre noua variantă a acestei piese.

„Flying Birds Over a Poppy Field (…Flying in a dream)” a fost realizată de Doru Apreotesei – pian, keyboards, Dixie Krauser – fretless bas, Horea Silvio Crisovan – athmo acoustic & electric guitars, Liviu Butoi – flaut, sax sopran, sax sopranino, Mario Florescu – percuție, Cristian Balteanu – „higheghe” (vioară cu goarnă), Dana Borteanu – backing vocals și Ilie Stepan – athmo acoustic guitar, athmo pad, sequencer, Add Key, programming.


Pavel Vereș s-a ocupat de graphic design & video, Sebastian Ciocan a fost răspunzător de recording & mix (Show Factory Timișoara), iar masterul îi aparține lui Florin Buciu (Fandango Recording Toronto).

Chiar dacă traversăm vremuri în care industria muzicală are de suferit din cauza faptului că pandemia a îngrădit formele de comunicare între artiști și spectatori, remodelând din rădăcini semnificația noțiunii de „live“, artiștii încearcă să se adapteze și ei noii normalități în fel și chip. În lipsa unor concerte „reale“, artiștii se concentrează pe activitățile de studio. La capitolul planuri de viitor, Ilie Stepan ne-a dezvăluit că pregătește un material sonor numit The Very Best of Pro Musica dar și un album cu piesele scrise de el pe versurile lui Mihai Eminescu.

„În funcție de starea asta de incertitudine în care ne aflăm vom mai scoate câteva variante alternative la piesele ce le-am scris. Aceasta este a doua dintr-o serie de trei sau cinci. Nu este o stare normală, cea în care ne aflăm. Lumea este într-o stare de veghe și țările civilizate monitorizează cu atenție situația. Desigur, orice artist în tranșee – ca să zic așa – care este activ, are planuri de viitor. În perioada asta propice pentru munci de studio și editări și compilații pregătim un material The Very Best of Pro Musica, ce va cuprinde cele mai cunoscute piese ale formației. Albumul va conține două CD-uri. Mai departe, lucrăm cu diferite variante și în funcție de bugetare… ne vom adapta. E vorba de un DVD cu înregistrări de concert, viniluri cu piesele audio și un album cu fotografii. Un album pentru colecționari cu poze din toate perioadele Pro Musica. Un alt proiect pe care tot l-am amânat este un disc cu piesele mele scrise pe versurile lui Mihai Eminescu. Un alt proiect la care lucrez este colaborarea mea cu regizorul Dan Pița la filmul Brâncoveanu. Un film serios cu multă muzică și acțiune în coloana sonoră. La acest proiect scriem muzica împreună cu Doru Apreotesei”, ne-a dezvăluit Ilie Stepan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.